Agenda app
03 jul / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Od koračnic do swinga

Avtorica projekta in dirigentka: Karmina Šilec

Izvajalci:
Zbor Carmina Slovenica
Orkester Slovenske vojske
Big band Orkestra Slovenske vojske

Solistke: Nadja Stegne, Zvezdana Novakovič, Mojca Potrč, Eva Germ, Jasmina Črnčič (glas)

Moški zbori: Srečko Kosovel Ajdovščina, Slava Klavora Maribor, KUD Pošta Maribor

Instrumentalisti: Janez Dovč (harmonika), Marko Črnčec (klavir), Saša Olenjuk (violina, kitara), Matej Hotko (kontrabas), Gašper Peršl (bobni), Darko Rošker (tuba)

Na juriš in the mood! nas z glasbo, ki so jo poslušali in izvajali v obdobju boja proti fašizmu, ponese v takratne vojne čase. V projektu je zbrana glasba predvojnega Pariza, židovske, francoske in italijanske partizanske pesmi, ameriškega swinga do slovenskih partizanskih pesmi (od Boogie Woogie Bugle Boy, Kiss me Good Night, Sergeant Major, Lili Marleen, Remember Pearl Harbor, Je suis swing do Hej, brigade in Na juriš).


Odrske produkcije zadnjih let, kot so Rusalke, Scivias, Vampirabile, Iz veka vekov ..., CS Light, Stripsody, Slovenski zvoki in Adiemus, so projekti, izvajani na mnogih mednarodnih festivalih in predvajani na televizijskih mrežah EBU in Eurovision.

Koncertni zbor Carmina Slovenica, ki ga vodi dirigentka Karmina Šilec, sodi med vodilne ansamble v svetovnem zborovskem gibanju. Kot je zapisal eden izmed uglednih glasbenih strokovnjakov, »zbor Carmina Slovenica obvladuje prostor svetovnih odrov med Berlinom in San Franciscom«.

Prestižni ugled zbora potrjujejo številni koncerti po vsem svetu – v Cankarjevem domu v Ljubljani, Simphony Hallu v San Franciscu, v gledališču Teresa Careno v Caracasu, v Teatru Colon v Buenos Airesu in vse tja do hongkonškega kulturnega centra ter tokijskega Metropolitan Art Spacea.

S »choregie – vokalnim teatrom« uvaja zbor Carmina Slovenica nov koncept, vključujoč glasbo, gib, igro in druge odrske elemente. Tovrstne odrske produkcije zadnjega časa (CS Light, Scivias, Vampirabile, Iz veka vekov, Slovenski zvoki, Adiemus) so nagrajeni projekti, izvajani na mnogih mednarodnih festivalih in predvajani na EBU in Evroviziji.


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.zbor-carmina-slovenica.si/index.phpVideo