Agenda app

Glavni oder
Glavni oder - plavajoči oder - veliki oder… oder, na katerem se je rojeval Festival Lent. Kdor hoče ujeti celoten festival na enem mestu, mora obiskati plavajoči oder na reki Dravi ob Vodnem stolpu, umeščen med Stari in Titov most.

Večerov oder
Mnogi ga poznajo kot »rockerski« oder. Ves čas je pridobival na pomembnosti in prepoznavnosti. Že kaj kmalu je dobil ime po svojem zvestem generalnem sponzorju in tako ostaja tudi v prihodnje. Zadnjih nekaj let se je prostorsko ustalil na Vojašniškem trgu, s pogledom na staro sončno uro na fasadi ene od stavb na tem trgu in z razgledom na najstarejšo trto na svetu.

Jazzlent
Jazzlent je eno od prizorišč festivala, ki živi do jutranjih ur, saj so po koncertih na sporedu še jam sessioni, na katerih imajo mladi nadebudni jazzovski glasbeniki neredko možnost igrati tudi s katero od zvezd, ki je pred tem nastopila na koncertu na tem ali katerem od drugih odrov festivala. Poščite ga na Vodnikovem trgu, blizu mestne tržnice.

Mladinin oder
Namenjen je promociji in predstavitvi mladih, manj uveljavljenih glasbenikov in skupin. Od leta 2005 z razpisom privablja mlade glasbene skupine pretežno iz Slovenije. Število prijav se je skozi leta povečevalo od nekaj deset do skoraj neverjetnih 200 v letu 2010. Letos se seli na novo prizorišče, v klub Satchmo v kleti Umetnostne galerije Maribor na Strossmayerjevi ulici.

Jurčkov oder
Najstarejši oder mednarodnega Festivala Lent je pravi zaščitni znak našega festivala, umeščen v tipično lentovsko uličico tik pod starim mostom in bivšo mariborsko Veliko kavarno. Raj za solistične in kantavtorske nastope.

Sodni stolp
Eno najbolj intimnih festivalskih prizorišč v prekrasnem ambientu zaščitenega kulturnega spomenika, ki je bil včasih del obzidja srednjeveškega Maribora, poleg mariborske tržnice. Namnjen je širokemu spektru glasbenih zvrsti za različne, izbrane in zahtevnejše glasbene okuse. Objekt že zaradi kapacitete, ki ne presega 150 poslušalcev, ni primeren za popularne glasbene zvrsti. Prostor tega odra je intimen, pomirjujoč in drugačen.

Oder Rotovž
Festivalsko prizorišče od leta 2003, umeščeno na trg ob mariborskem Rotovžu in mestni knjižnici. Po trgu  smo ga poimenovali Oder Rotovž. Odlične predstave ob toplih festivalskih večerih privabljajo veliko število smeha željnih obiskovalcev. Občinstvo praviloma do zadnjega kotička napolni izjemno prizorišče, ujeto med zidove starega mestnega trga.

Oder stand-up komedije 
Oder stand up komedije na Festivalu Lent velja za največji tovrstni dogodek v Sloveniji. Je pobudnik in revijalni pregled razvoja stand up komedije v Sloveniji in na celotnem prostoru bivše Jugoslavije. Občinstvo ima enkratno možnost  v 16 večerih videti več kot 50  najboljših akterjev v vedno bolj priljubljenem žanru komedije.  Dodaten čar tega odra je povsem prenovljeno dvorišče Vetrinjskega dvora v središču starega mestnega jedra.

Salon glasbenih umetnikov
Salon glasbenih umetnikov je program, ki v okviru Festivala Lent v poletnih mesecih ponuja koncerte klasične glasbe mariborskih in gostujočih glasbenikov v dvorani Union ter v židovski Sinagogi. Vsako leto smo na festivalu priča več kot 20 komornim koncertom glasbenikov, izbranih na razpisu. Merila za izbor so zanimiv, svež in tehten program, izbor čim več slovenskih skladateljev ter raznolikost zasedb.

Park doživetij / Art kamp
Festival Art Kamp poteka na čudovitem odprtem prizorišču v Mestnem parku, ki se v času Festivala Lent spremeni v Park doživetij. To je edinstven evropski projekt na področju medgeneracijskega kulturnega izobraževanja zaradi časovnega obsega festivala (16dni), števila delavnic, števila sodelujočih mentorjev in prostovoljcev, števila nastopajočih, mednarodnih sodelovanj, visokega obiska, brezplačnega programa in predvsem zaradi prijetne klime in ambienta. Tako je kultura na aktiven in prijeten način dostopna prav vsem. Park doživetij poskrbi tako za kulturne dogodke kot tudi za prikaz in učenje pozabljenih ročnih spretnosti, zbujanje ter ohranjanje kreativnosti.

Športni Lent
Festival Lent ne pozablja niti na športne navdušence, na številnih športnih terneih v mestu, stalnih ali improviziranih, kjer lahko v različnih športnih aktivnostih sodelujejo, opazujejo in navijajo. Najbolj atraktivni prireditvi sta zagotovo letalski miting – Air show in skoki v vodo s starega mostu v reko Dravo.