Agenda app
04 jul / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Simonet Perez (vodja skupine, klavir), Diaz Casanova (vokal), Fernandez Macia (vokal), Rodriguez Gonzalez (vokal), Ramos Batista (kongi), Riveron Mederos (bobni), Guerra Montero (guiro), Vasquez Ley (bas), Arbolaez Suarez (trobenta), Martinez Galvez (trobenta), Alarcon Henville (pozavna), Garzon Tabares (pozavna), Bencomo Guedes (flavta), Calderon Estrada (violončelo), Gaston Hernandez (violina), De Armas Laferte (klaviature)

Manolito y su Trabuco je ena izmed najboljših in najbolj priljubljenih kubanskih timba skupin. V zadnjih 15 letih so imeli nešteto uspešnih in odmevnih mednarodnih turnej. 

Kubanski ljubitelji salse vedo, kaj počnejo. Manolito y su Trabuco je izredno ustvarjalna skupina s svojevrstno zasedbo, ki vključuje tako violino, violončelo in flavto kot tudi timbale. Vizionarski vodja skupine je dodal še klaviature in bobne ter tri vodilne vokaliste. In nastal je  pravi glasbeni stroj, ki se mu ne boste mogli upreti!  

Manuel Simonet se je leta 1980 kot pianist pridružil skupini Lagrimas Negras in kasneje skupini Inspiracion. Šest let kasneje je postal vodja, skladatelj in producent skupine Maravillas de Florida.    

Leta 1993 je ustanovil prodorno in eksplozivno skupino, Manolito y su Trabuco, ki vedno znova navduši svoje oboževalce. Ne zamudite najboljše kubanske eksplozije salse!


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.timba.com/artists/manolito-y-su-trabucoVideo