Agenda app
04 jul / 22:00 / Oder Rotovž / Muzikal, Priporočamo

Naslov izvirnika:  I Love You, You’re Perfect, Now Change
Avtor besedila:  Joe DiPietro / Avtor glasbe:  Jimmy Roberts

Mjuzikl kot se šika!

Zaljubiti se in ljubiti ni tako preprosto kot se zdi – ali pač?

Pevci/Igralci: Danijel Malalan, Marjan Bunič, Romana Krajnčan, Simona Vodopivec Franko
Glasbeniki: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir); Blaž Trček / Primož Fleischman (saksofon, flavta, klarinet)
Prevod: Milan Dekleva
Režija in priredba: Gašper Tič
Glasbeno vodstvo: Lojze Krajnčan
Pevsko vodstvo: Simona Vodpivec Franko
Koreografija: Fiona Johnson Kocjančič
Scenografija: Greta Godnič
Kostumografija: David Matej Goljat - DMG
Produkcija: Prospot d.o.o. (Jurij Franko)
Zvočna slika: Boris Kutin
Tonski mojster: Damir Rapić
Oblikovanje luči in tehnična izvedba: David Andrej Francky
Likovna podoba: Juan Emilio Juvančič
Grafična podoba: Dejan Batočanin

V prevodu Milana Dekleve, režiji Gašperja Tiča, glasbenem vodstvu Lojzeta Krajnčana in koreografiji Fione Johnson Kocjančič ga izvajajo štirje izvrstni ustvarjalci – Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Danijel Malalan in Marjan Bunič.

Znano, kajne? Kar priznajte si – ne poskušate vsak dan spreminjati svojega ljubljenega, čeprav ste se zaljubili vanj prav zaradi njegove drugačnosti? Ja, predvsem ženske smo v tem profesionalke, čeprav tudi moškim to niti zdaleč ni nepoznano. Ta komični mjuzikl o radostih in tegobah ljubezni, avtorja Joeja DiPietra v sijajni uglasbitvi Jimmyja Robertsa, je na Broadwayju prava uspešnica in vrhunska ekipa slovenskih ustvarjalcev je zagotovilo, da bo uspešno pot nadaljeval tudi v Sloveniji. Omenimo samo najvidnejše ustvarjalce – igro je prevedel Prešernov nagrajenec Milan Dekleva, režira jo Gašper Tič (avtor lika Ana Lize v oddaji Spet doma), glasbeno vodstvo je prevzel Lojze Krajnčan, dirigent Big banda RTV Slovenije, koreografinja je večkrat nagrajena Fiona Johnson Kocjančič, pevske in igralske vloge pa ob spremljavi glasbenikov oblikujejo odlični glasbeni in odrski ustvarjalci Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Danijel Malalan in Marjan Bunič.

Seveda pa mjuzikl Ljubim te – spremeni se! ne govori samo o (radostih in tegobah) ljubezni, ampak o razliki med spoloma, seksu, karierizmu, osamljenosti, hrepenenju, zadregah starševstva, o navadah in razvadah, zvestobi, dolgočasju … o staranju itd. Skratka, mjuzikl na komičen način govori o vsem tistem, s čimer se ubadamo vsak dan prav do konca življenja - in to je idealen recept za smeh.

Dodatna vstopnina: 3 EUR.


www.ljubimte.si