Agenda app
04 jul / 22:30 / Glavni trg / Ulično gledališče, Priporočamo

Teater Voskresinnia, UKR

Voskresinnia nas izziva s svojo interpretacijo mojstrovine Čehova Češnjev vrt. Tema spreminjanja vrednot v družbi,  ki je postala samozadovoljna, je še vedno aktualna. Ukrajinski umetniki se zgolj dotaknejo konice ledene gore, medtem ko občinstvo čuti, da so bili priča na potovanju v nečimrnost, hrepenenje in bolečo izgubo časa. Voskresinnia združuje dramatičnost z dinamično glasbo, ki ju dopolnjuje s privlačnimi posebnimi učinki.

Predstava je zelo v slogu Čehova in obenem zelo moderna in življenjska; zelo inteligentna in zelo očarljiva - od prve sekunde dalje prestavi gledalce v dobo češnjevih sadovnjakov.

Nekatere igre so večne. Kljub mnogim in raznolikim izvedbam so vedno aktualne in zanimive. V eni od teh – Čehovljevem Češnjevem vrtu -  so vsi liki bolni - zaradi ljubezni, osamljenosti ... Ampak te ne morejo zdraviti. Edino, kar jih združuje, je Češnjev vrt, kot simbol raja, otroštva, "najboljšega pogleda na planet".

"Ne morem si predstavljati svojega življenja brez češnjevega sadovnjaka. In če ga je potrebno prodati, naj prodajo tudi mene z njim", - pravi Lubov Ranevska, vendar ne naredi ničesar, da bi rešila svojo Edem. Kot rezultat nedejavnosti - je sadovnjak prodan, in vsi njegovi prebivalci morajo najti novo zatočišče, drug brezskrbni raj.


www.voskresinnia.eu