Agenda app
07 jul / 22:00 / Oder Rotovž / Komedija, Priporočamo

Igrajo: Branko Đurić – Đuro, Alenka Tetičkovič in Branko Šturbej / Jernej Kuntner
Režija: Branko Đurić - Đuro
Kostumografija: Alan Hranitelj
Scenografija: Anastasia Koršič

Predstava  »Čas za spermembo«, je uspešnica Teatra 55. Takrat je imela več kot 350 ponovitev. Režiral jo je Branko Đurič – Đuro, ki je skupaj z Marko Pokornom napisal tekst in v njej tudi igra, skupaj z Alenko Tetičkovič in Brankom  Šturbejem / alternacija Jernej Kuntner. 

Đuro v vlogi frizerja Mirka, ki ima salon z imenom »Ja se zovem Mirko«; obožuje preciznost, točnost (navada iz JLA) in sebe, ker je kakor sam pravi »lep, urejen, negovan«.

V njegov salon rad zahaja zobozdravnik Damjan (Branko Šturbej/alternacija Jernej Kuntner), ker obožuje Mirkovo asistentko Emo in Mirkov »južnjaški« humor, sam pa je, kakor pravi »bolj štorast in neroden«.

Ema (Alenka Tetičkovič) je Mirkova seksi asistentka, nora na svojega šefa in ga hoče dobiti za vsako ceno. Pripravljena je celo oditi v semensko banko in dobiti njegovo spermo. Ali ji bo Damjan pri tem pomagal ali pa ji bo poskusil podtakniti svojo? Zvedeli boste, ko pride, če (mu) pride …

Čas za spermembo!

Zaljubljeni drug v drugega, izpovedi svojih občutij in želja predstavijo na način (dostikrat vključijo improvizacijo), ki gledalca pripelje do glasnega smeha, igralci pa se med izvajanjem predstave tako sprostijo, da se tudi drug drugemu na odru nasmejijo …

Predstava traja 1 uro in 45 minut.

Dodatna vstopnina: 3 EUR.