Agenda app
08 jul / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo
Fanfare Ciocarlia
Boban i Marko Marković orkestar

Prvič v zgodovini se bosta na odru združili ciganski godbi iz Srbije in Romunije in se pomerili med sabo. Prepričajte se, kdo bo zmagovalec!

BOBAN I MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR (SRB)
FANFARE CIOCARLIA (ROM)

Skupina Fanfare Ciocarlia, ki izvira iz romunskega podeželja, se je že po nekaj nastopih uveljavila kot najbolj energičen in silovit balkanski pihalni orkester. A je tudi do njih kmalu prišla novica o še eni pihani godbi, ki je preživela jugoslovansko državljansko vojno, se pojavila na seznamu ponorelih filmov režiserja Kosturice in se oklicala za številko 1: Boban i Marko Marković Orkestar. Ko sta oče in sin Marković začela nastopati po Srbiji, sta slišala zgodbe, kako so Fanfare Ciocarlia osvojili svet. Tega nista mogla dopustiti in sta se odločila, da jim pokažeta, kdo je najboljši.

Fanfare Ciocarlia je nastopala na odrih od Moskve do Sydneya, a so jih novinarji vsepovsod spraševali o Bobanu in njegovemu mlademu sinu, Marku. So Fanfare res najboljši, ali je Boban pravi kralj balkanske godbe? Romunci so bili presenečeni, da se jim je nekdo upal postaviti po robu. Ampak še vedno se šepeta …

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.asphalt-tango.de/fanfare/artist.html

www.boban-and-marko-markovic.com



Video