Agenda app
03 jul / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Jure Murko
Klemen Mauhler
Stefan Šumanac
Lucija Ćirović

Jure Murko

Jure se je s stand up komedijo začel ukvarjati po kratki epizodi v amaterskem gledališču, ko je ugotovil, da je najboljši medij za podajanje dogajanja v svetu okoli njega - on sam. Obrti se je učil pri priznanem hrvaškem igralcu in režiserju, mentorju Željku Vukmirici - Vuku. Za seboj ima aktivno nastopanje od leta 2007. Murko je zagrizen kritik povprečnosti, ki je, če jo pobliže pogledamo, v veliko primerih bolj ekstremna, kot se zdi. Rad odpira teme, ki se jih drugi raje ne dotikajo, kar je v Sloveniji redkost. Ni pa redkost, da obiskovalci njegovih nastopov pokajo od smeha.

Klemen Mauhler

Klemen Mauhler je akademik med komiki, znan po svojih številnih improvizacijah in neskončnem številu likov, ki jih upodablja v svojih nastopih. Leta 2006 je diplomiral na AGRFT v predstavi Za zaprtimi vrati.  Možnost svobodnega ustvarjanja, ki jo omogoča stand up komedija, ter želja po tem, da nasmeji množice, ga je vodila med komike, kjer se je uveljavil tudi kot izvrsten imitator raznih domačih in tujih osebnosti. Potrebo po nastopanju je začutil že v srednješolskih letih, ko je v razredu zabaval sošolce in kot stand up komik debitiral v nekdanjem šišenskem klubu Hound Dog.

Sodeloval je z Improligo, kasneje vodil maturantske plese, povezoval prireditve, nastopal v filmih in predstavah ter sodeloval pri sinhronizaciji vrste znanih risank iz ameriških studijev. S Komikazami je sodeloval pri oglaševalski akciji Gofla in predstavi Banzaaaj, zaigral v filmu Skriti spomin Angele Vode, v režiji Maje Weiss. Od jeseni dalje, pa ga bomo lahko gledali v glavni vlogi v predstavi Lovske scene s Spodnje Bavarske, v režiji Ivice Buljana in produkciji Prešernovega gledališča Kranj.

Stefan Šumanac

Stefan Šumanac-Šumi je predstavnik mlajše generacije komikov, ki nam bo povedal, zakaj je v Sloveniji težko in zakaj je lepo biti čefur. Pri tem pa bo s svojim balkanskim stilom očaral ženski del publike, ki jim rad pravi  (dobre male). 

Lucija Ćirović

Ne zna skuhat kamnov do mehkega, ne zna z laksom lovit rib, ne zna z nogo potegnit vode na veceju, ne zna glave stlačit skozi rešeto, ne zmore dvignit fičkota in ne zna priti iz Ljubljane v Maribor skozi Rim. Zna pa zato mikrofon uporabiti kot orožje za smeh. In njeno bojno polje bo že četrtič oder festivala Lent. Vojaška strategija pa stand up.

 

Predstava bo v slovenskem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.

 


www.standup.si