Agenda app
03 jul / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
DJ Bench
Lux
Quim

DJ BENCH

DJ Bench a.k.a. Benjamin Rok Kraševec, prihaja iz Kranja in se z glasbo ukvarja že več kot 10 let, z elektronsko glasbo in vrtenjem na gramofone pa približno 5 let. Je eden izmed organizatorjev Techno piknika in organizator zabav Underground vibes.

Ima zelo specifičen stil, mešanico dark/birmingham/deep techna, ki ga ne vrti veliko DJ-jev. Vrti izključno na vinilke, svojo bogato zbirko pa s svežo glasbo redno dopolnjuje in tako na vsakem nastopu poskrbi za edinstveno izkušnjo. Ukvarja se tudi s produkcijo, doslej je izdal en album pri Insulated Room Records. Vrtel je že v številnih klubih, predvsem na Gorenjskem in v Ljubljani, in na nekaj open-air dogodkih.



DJ LUX
(EGK DJ Team)

DJ Lux se za glasbo zanima odkar pomni. Z vrtenjem elektronske glasbe se ukvarja peto leto, potem ko si je kupil prvo DJ opremo in se začel poglabljati v elektronsko glasbo. Od leta 2008 redno DJ-ja v Kranju, Škofji Loki in Šenčurju, pobližje je spoznal tudi ljubljanske klube in bare, kot so Bolivar, Tutankamon, Bachus in druge, nastopil pa je tudi na Trnfestu v klubu KUD. Lani se je prvič spustil tudi v produkcijske vode in naredil dva lastna komada. 

Po letih iskanja glasbenega jaza se je končno našel, ko je publiko navdušil s Progressive House setom. Od takrat naprej vztraja in prisega na te ritme in melodije, pomešane z bolj udarnim vocal housom in priokusom tranca in techna. Od takrat ostaja v teh vodah, izboljšuje pa se njegova tehnika miksanja in samo še veča predanost glasbi. Njegovo vodilo je: »Ne rabim videti, kaj prihaja, ampak slišati in čutiti. Ljubim house glasbo.«



QUIM
(Next Level, KUD Technologia)

Kmalu bo minilo deset let, odkar je mariborska DJ-ka Quim ustvarila svoj prvi mix, v tem času pa je nastopila skorajda v vseh slovenskih klubih in v nekaterih v tujini. Pred svojo elektronsko kariero je opravila tudi del klasičnega glasbenega izobraževanja, kar nedvomno govori o kakovosti njenega nastopa in glasbenih stvaritev.

Quim se lahko pohvali, da je že pred petimi leti zasedala najvišja mesta na tekmovanjih, saj je med drugim na slovenskem izboru Support Your Local Deejay (Podpri svojega lokalnega DJ-ja) leta 2006 osvojila nagrado za najboljšo novinko, leto kasneje pa se je prebila vse do finala tekmovanja. V zadnjih letih je glasbo vrtela ob boku nekaterih mednarodno priznanih DJ-jev, kot so Marco Remus, Spiros Kaloumenos, DJ Preach, Lucca, Miss Djax, Misha Salacova, Carl Falk, Paul Langley, Misjah in Chris Finke, ter številnih manj znanih, a nič kaj manj nadarjenih ustvarjalcev. Med drugim je tudi soustanoviteljica ekipe DJ-jev in organizatorjev Next Level.

Pri izboru glasbe in sloga vrtenja se ne želi omejevati. V svoje sete rada vključi vse, kar prija tako ušesu kot tudi telesu, priznava pa, da je odvisna od zvokov tolkal in pristnih drive ritmov. 


www.myspace.com/benjaminrok

soundcloud.com/luka-gale/dj-lux-the-future-dj

www.next-level.si/index.php/kim