• FESTIVAL LENT 2011 / PROGRAM / 

    SRĐAN JOVANOVIĆ (SRB) • NIKOLA ŽIVKOVIĆ (SRB) • IVA LAČAN (SLO) • ALEŠ NOVAK (SLO) • IZTOK MAJHENIČ (SLO)

Agenda app
01 jul / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Srđan Jovanović
Nikola Živković
Iva Lačan
Aleš Novak
Iztok Majhenič

Srđan Jovanović (SRB)

Srđan Jovanović se je rodil leta 1979 v Beogradu, kjer je na Akademiji umetnosti tudi diplomiral. Igralske izkušnje si je med drugim nabiral v skupinah Atelje 212 in Bitef teater. Igral je tudi v celi vrsti filmov in televizijskih produkcij. Leta 2009 se je odločil za zelo drzno potezo, in sicer osvojiti popolnoma nov žanr, v katerem se še ni preizkusil. V stand up komediji se predstavi z imitacijami, bizarnimi zgodbami in razmišljanji o odnosih med spoloma, politiki, medijih in še o čem, pri vsem tem pa dokaže izjemen talent za to zvrst.

Nikola Živković - Johnny Fazonny (SRB)

Nikola Živković je šolan zvočni tehnik in opravlja delo stand up komika. Zase pravi, da je  upornik brez razloga in duhovitega izgleda. Že tri desetletja zabava ljudi okrog sebe, pa če si to želijo ali ne. Iz njegovih nastopov boste izvedeli, zakaj je preklinjanje dobro, kako ga nervirajo oglasi in kako on vidi prihodnost Srbije v neki bližnji prihodnosti.

Iva Lačan (SLO)

Iva Lačan se je s stand upom začela ukvarjati leta 2010 po »izobraževanju« na akademiji Panč. V svojih nastopih se na simpatičen način norčuje iz lastne neumnosti, družine, nenavadnih pripetljajev in določenih bizarnih motivov, ki jih najde v medijih, družbi ali jeziku. Piko na i njenim nastopom doda prikupna zmedenost, ki kompenzira njen včasih oster jezik.

Aleš Novak (SLO)

Aleš Novak je mlad stand up komik, ki gradi svoj nastop predvsem na enovrstičnicah, ki so povezane v zgodbe katerih rdeča nit je njegovo razumevanje dogodkov vsakdanjega življenja. To razumevanje je seveda napačno, vendar vas bo on poskušal prepričati v nasprotno. Je komik, ki mu še ni vse jasno, ampak je hudičevo blizu.

Iztok Majhenič (SLO)

Iztok Majhenič sodi med novince čeprav pa po letih sodi  v srednjo generacijo. In takšen je tudi njegov pogled na svet, kjer se rad loti splošnih in tabu tem, jih zapakira v življenjski nasvet in jim doda tisti prijeten pridih črnega humorja in satire.

Predstava bo v slovenskem in srbskem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.

 

 


www.standup.si