Agenda app
30 jun / 20:00 / Dvorana Union / Koncert
Tjaša Čerič
Nejc Merc

Tjaša Čerič (harmonika)

Janne Rättyä (mentor)  

Nejc Merc (evfonij), Davorin Mori (klavir)

Darko Rošker(mentor) 

Spored:

Tjaša Čerič 

Edward Grieg (1843 – 1907):

Valcek, op. 12, št. 2

Stražarjeva pesem, op. 12, št. 3

Metulj, op. 38, št. 1

Mali ptič, op. 43, št. 4

Ples vil, op.12, št. 4 

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): 

Francoska suita št. 6 v E-duru  BWV 817
Allemande
Courante
Sarabande
Gavotte
Polonaise
Bourrée
Menuet
Gigue

Uroš Rojko (1954): Tango V  iz Tango I-V Hommage a Piazzolla

Edward Grieg:   Domotožje, op. 57, št. 6 

Nejc Merc  

Philip Sparke (1951): Fantazija za evfonij in klavir

Sergei Rahmaninov (1873 - 1943): Vokaliza

Kees Schoonenbeek (1947): Twilight Serenade

TJAŠA ČERIČ, rojena leta 1988 v Mariboru, je začela svojo glasbeno pot na Nižji glasbeni šoli Maribor pri Marjeti Minič in nadaljevala pri prof. Andreju Lorberju. Leta 2007 je končala Konservatorij za glasbo in balet Maribor iz harmonike in saksofona. Sedaj končuje dodiplomski študij harmonike pri prof. Janneju Rättyi na Univerzi za umetnost v Gradcu. V času šolanja je prejela številne nagrade na državnih tekmovanjih, med njimi tudi prvo nagrado in zlato plaketo na tekmovanju TEMSIG leta 2005 v kategoriji harmonika. Je dobitnica nagrade dr. Roman Klasinc  za izjemne umetniške dosežke (2007). V času študija je snemala za ÖRF (Radio Avstrija), sodelovala v opernih projektih, se udeležila seminarja za sodobno glasbo Impuls, igrala na koncertih sodobne glasbe v Minoritih (Graz) in sodelovala v različnih komornih zasedbah in orkestrih. Leta 2011 je prejela prvo nagrado in zlato plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG in prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Internet Music Competition. Na mednarodnem tekmovanju Arrasate Hiria v Španiji je dosegla   četrto mesto. Podiplomski študij bo nadaljevala v okviru študijske izmenjave Erasmus v Essnu (Nemčija) pri prof. Mie Miki. 

NEJC MERC se je rodil leta 1991 v Slovenj Gradcu. Leta 1999 se je vpisal v glasbeno šolo, kjer je naredil 4 razrede klavirja pri prof. Poloni Blaznik, leta 2000 pa je začel igrati evfonij pod mentorstvom prof. Alexandra Kotnika. Na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor mu je postal mentor prof. Darko Rošker. V času srednješolskega šolanja je končal tudi nižjo glasbeno šolo iz pozavne pri prof. Mihaelu Švaganu. Trenutno končuje 2. letnik Glasbene akademije v Ljubljani, smer evfonij pri prof. Darku Roškerju. Letošnje leto pa se je tudi udeležil seminarja pri priznanem norveškem prof. Øysteinu Baadsviku ter sodeloval na koncertu v Cankarjevem domu s simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. Kot smeli glasbenik je do danes obiskal in se udeležil veliko glasbenih tekmovanj iz katerih je odnesel kar nekaj priznanj, odličij in nagrad. Leta 2007 je osvojil srebrno plaketo na državnem tekmovanju TEMSIG (komorna zasedba), leta 2008 pa zlato plaketo ter prvo nagrado na istem tekmovanju v »solo« izvedbi.  Leta 2010 se je znova udeležil državnega tekmovanja TEMSIG (komorna zasedba), kjer so osvojili tretjo nagrado in zlato plaketo, v enaki zasedbi pa so na mednarodnem tekmovanju SVIREL dobili srebrno plaketo. Letošnje leto je na državnem tekmovanju TEMSIG v solo izvedbi dosegel prvo nagrado, zlato plaketo in dobil še posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe, poleg tega pa mu je RTV Slovenije – Radio Slovenija in program Ars podaril 30 minut arhivskega radijskega snemanja. Na mednarodnem tekmovanju SVIREL je osvojil še srebrno plaketo. Nejc Merc je vsestranski glasbenik, ki sodeluje pri več različnih orkestrih in skupinah z različnimi glasbenimi žanri, s katerimi nastopa v Sloveniji in tujini. 

DAVORIN MORI (1990) se je z osmimi leti začel učiti klavir pri Alenki Mori v Dravogradu.  S trinajstimi leti se je prepisal na Glasbeno šolo Maribor – center, kjer ga je najprej poučevala prof. Milanka Črešnik, nato pa ga je prevzela prof. Maja Mancini Senica. Septembra 2008 se je vpisal še na deželni konservatorij  v Celovcu, kjer je njegov profesor priznani dirigent ter pianist Alexei  Kornienko. Redno se izpopolnjuje na klavirskih seminarjih ter poletnih šolah pri profesorjih kot so: Tatjana Ognjanovič, Arbo Valdma, Massimo Gon ter Konstantin Bogino. Je nagrajenec na mednarodnih pianističnih tekmovanjih v Sloveniji  (za Chopinov zlati prstan 2005 – 3. nagrada), Italiji (Citta di Gorizia 2005 – 3. nagrada), ter Srbiji (mednarodno pianistično tekmovanje Davorin Jenko 2007 – 1. absolutna nagrada). V klavirskem duu z Aleksandrom Živkom je na državnem tekmovanju osvojil  srebrno plaketo ter 3. nagrado. Leta 2005 je za umetniške dosežke prejel diplomo »dr. Roman Klasinc«. Njegova  velika strast je tudi tango, zato igra v kvintetu Piazzolleky, ki izvajajo dela Astorja Piazzolle ter argentinski tango. Kvintet je imel koncerte v Sloveniji, Italiji, Belgiji, Avstriji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.