Agenda app
30 jun / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Matt Green
Tin Vodopivec
Marko Kumer Murč
Perica Jerković

Matt Green

Matt Green je prav sanjski komik vsakega obiskovalca, njegove šale so tako dobre, da bi jih morali zapisati in uprizoriti v filmih.  Kot stand-up komik nastopa deseto leto in v tem času se je predstavil po številnih klubih po celotni Veliki Britaniji in požel salve smeha na račun svojih šal ... Njegov nastop je mešanica z energijo nabitih obzervacijskih šal in življenjskih zgodb ter anekdot. Je odličen v interakciji s publiko in nastop spreminja glede na okoliščine kar na odru. Njegov pametno pripravljeni  material podaja s takšno lahkoto, da bi lahko bil tudi improviziran. V Londonu je Matt redni gostitelj šovov v klubu 99, v zadnjih letih pa je zaslovel na edinburškem Fringe festivalu z dvema odličnima šovoma "Truth & Pleasure" in Grow up Green. V Slovenijo prihaja prvič in zagotovo ga boste vzljubili.

Tin Vodopivec 

Tin Vodopivec velja za enega najbolj delovnih in ambicioznih slovenskih stand up komikov, na festivalu Lent pa bo nastopil že peto leto zapored.  V letu 2010 je nanizal več kot 150 nastopov, bil pred kratkim gost v oddaji Spet doma z Mariom, najbolj pa opozoril nase na letošnji podelitvi Viktorjev, ko je v času televizijskih oglasov v Cankarjevemu domu zabaval povabljene in si prislužil enega najglasnejših aplavzov večera. Časopis Žurnal je Tina označil za »zvezdo večera,« njegov nastop pa so pohvalili številni mediji. Tin se vse bolj uveljavlja tudi v mednarodnem prostoru. V mesecu aprilu je opravil krajšo turnejo po Angliji, kjer je v desetih dneh nanizal devet nastopov, med drugim v Londonu, Birminghamu in na festivalu komedije v Bathu.

»Njegov stil najbolj spomni na Seinfelda.« (Mladina)

Marko Kumer Murč

Marko Kumer - Murč, kot komik nastopa že več let. Čeprav je zadnje čase komično manj aktiven, njegova komedija ostaja del slovenske stand up scene. Svoj komični material je skozi leta nastopanja obogatil z različnimi tehnikami stand up komedije, vendar pa so za njegov humor še vedno značilni ostri nepričakovani zasuki, ki jih znajo ceniti tudi bolj zahtevni gostje. Na Lentu se bo predstavil s svežimi idejami in domislicami, v katerih bo nakazal svoj odnos do rasizma, nacionalizma, homofobije in ostalih oblik nestrpnosti, ki jih v naši deželici ne manjka.  

Perica Jerković

Perica Jerković je stari znanec ljubiteljev stand up komedije v Sloveniji. V preteklem letu je razširil področje delovanja, postal je redni gost hrvaških odrov, decembra 2010 je nastopil v Skopju pred 1000 gledalci, dogodek je bil večkrat predvajan na glavni makedonski komercialni televiziji A1, kasneje je nastopil še v Beogradu, v prestižnem Zvezdara teatru in v klubu Blow up. Opravil je manjšo turnejo v Angliji, v sklopu katere je nastopil na Bath Comedy Festivalu ter v klubih Cavendish Arms in The Grove. V Sloveniji je v času od gostovanja na Festivalu Lent 2010 izvedel več kot 100 nastopov in posnel avtobiografski dokumentarni film s poudarkom na slovenski stand up sceni. Dokumentarec poimenovan »Leto« bo premierno prikazan prav na letošnjem Festivalu Lent.

 

Predstava bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.standup.si, www.tinvodopivec.com