Agenda app
29 jun / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
DJ Tito
DJ Sanjin

DJ TITO
(GipsyJungle, FBO)

DJ Tito je spreten mešalec tradicionalnih svetovnih zgodb. V svoje sete vpleta najboljše kar lahko ponudijo Orient, Afrika in Južna Amerika. Vse skupaj elegantno zabeli z zvoki elektronskega podzemlja.

Svoj talent je dokazal ob številnih priložnostih, saj je reden gost klubov in festivalov doma in po svetu (Trnfest, Exit, Soča ...). Nastopil je ob boku številnih glasbenih legend, kot so Esma Redžepova, Fanfare Ciocarlia, Boban in Marko Marković, Ferus Mustafov in Shazalakazoo

Vedno je na lovu za svežimi ritmi iz vseh koncev zemeljske oble. V zadnjih letih so ga najbolj presunili prav energični in vznemirljivi zvoki digital cumbie, kudura, baile funka, global ghettotecha, tropical electra in drugih zvrsti, ki so se razvile v favelah, revnih brazilskih četrtih. Še vedno pa ostaja zvest tudi energični glasbi Balkana, s katero osvaja plesišča domačih in tujih klubov. 



DJ SANJIN
(House Movement)

DJ Sanjin je klasični vinil đanki, otrok Supernove, idejni vodja skupine House Movement, resident kultnih klubov Generacija X in Cesar (Martin Krpan). Po enajstih letih kariere in  1000-ih ploščah v svoji zbirki, je postal eden najbolj vidnih DJ-ev v Mariboru. Nikoli ni vrtel z zvezdami in pravi, da mu tega ni treba, ker Slovenija premore dovolj dobrih in talentiranih lokalcev, ki večkrat pokažejo, da je pompoznost popularnih DJ-ev pretirana. Edino, kar ima raje od vrtenja, je ples, zato vedno rad poudarja: »Raje sem pred gramofoni, kot pa za gramofoni.« V zadnjih letih je ljubiteljem elektronike najbolj prirasel k srcu kot rezident Supernove a.k.a. Hiške v Pekarni, kjer vsako soboto skrbi za edinstven program in pozitivne vibracije.


www.gipsyjungle.com/2008/10/dj-tito.html

www.myspace.com/sanjin