Agenda app
28 jun / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Pedja Bajović
Domagoj Pintarić
Jadranko Glavačević
Duda Balenović
Marko Petar Orešković

Komedija s nogu je zagrebška urbana atrakcija, ki publiki sporoča naslednje: Morda vas ne bomo nasmejali do solz, zaradi smeha vas morda ne bo bolel trebuh in se ne boste polulali v hlače (čeprav je bilo že nekaj primerov...). Bog ne daj, da bi na našem nastopu umrli od smeha! Kar lahko zagotovimo je, da bomo tekom enega večera slišali veliko smeha, od hihitanja pa vse do tistega gromoglasnega in da boste na koncu odšli s smehom na obrazu vse do doma!

Pedja Bajović

Pedja Bajović mogoče ni najbolj potenten, je pa vsekakor najbolj prepotenten stand up komik v tem delu sveta. Ima očala, pa misli da je pameten. Nosi obleko, pa misli da ima stil. Drži mikrofon, pa misli da je faca. In najhuje od vsega, on misli - da misli! Trpi zaradi krize profesionalne identitete. Bil je vojaški pilot, novinar, gostinec, državni uradnik, menedžer, konzultant, producent... Rojen v Črni Gori, odrasel v Srbiji, dozorel v Bosni. Od leta 2002 živi v Zagrebu. Ljubi Slovenijo, predvsem Maribor. Tu se je prvič poljubil z Mojco iz pobratene šole 'Bratov Polančičev' enkrat leta 1985. V Murski Soboti je izgubil nedolžnost. Pravi, da je eden najbolj izkušenih hrvaških komikov. Začel je kot član skupine Sve5, nato pa ustanovil show Komedija na nogah, s katerim tedensko zabava obiskovalce. Stand-up komedijo spremlja že več kot desetletje, od leta 2004 tudi kot akter. Kljub polni zaposlenosti s torkovimi in sredinimi zabavami v zagrebškem Movie pubu razkriva svoj pogled na vsakodnevne težave, od poslov do medsebojnih odnosov, pa tudi kaj na temo globalnega segrevanja ali denimo krize na Bližnjem vzhodu bi se našlo.

Domagoj Pintarić

Domagoj Pintarić velja za enega največjih upov hrvaške stand up komedije, v kar ob svojih gostovanjih pri nas vedno znova prepriča tudi Slovence. Potem ko je bil več mesecev nepremagljiv na tekmovanjih OPEN MIC, so ga v svoje vrste zvabili člani takratne skupine Sve5. Je velik prijatelj živali, strog zagovornik vegetarijanstva in 'falirani'  študent bolgarščine, poljščine in srbščine, zaradi česar je ves čas tarča posmeha svojih kolegov. Stand up komedijo doživlja kot komentar dogajanja naših življenj in tudi nekakšno lastno terapijo. Pravi, da se namesto, da bi plačeval bajne vsote psihiatrom, raje zdravi sam.  Z drznimi in pronicljivimi domislicami, ki jim doda kanček črnega humorja ter s hitrim jezikom, človeka težko pusti ravnodušnega.

Jadranko Glavačević

Nergavi Jadranko je že vrsto let na hrvaški sceni;  potem ko je igral v številnih humorističnih nanizankah in serijah, kot so Villa Maria, Bibin svet, Urota, Zabranjena ljubav in Sve će biti dobro, in sicer v vlogah ugrabitelja, lastnika picerije, zapornika, v vlogah, ki so mu pisane na kožo. Z razvojem stand up komedije na Hrvaškem, je tudi sam prijel za mikrofon in je od tedaj  nepogrešljivi član skupine Sve5.

Duda Balenović

Duda je 30 letni zagrebški WC (Vedri Veseli Curetak – vedro, veselo dekle), na oder pa jo lahko postavimo za pol manj denarja, kot je potrebnega, da se v Zagrebu postavi en WC. Po potrebi lahko tudi na njo narišemo krog, na katerem piše 'PUSH'. Je prava osvežitev med moškimi stand up komiki – edina med kolegi uporablja deodorant! Ni edina hrvaška stand up komičarka, je pa edina komičarka in pol – ko se postavi na tehtnico in ima za to tudi dokazni material. Rada se pošali na svoj račun, kar se zdi super vsem tistim, ki ne čakajo, da bi namesto šale ta račun  tudi plačala. Duda nima nog do tal, ima pa zato jezik. Zaradi njene postave bi lahko bila pokrovka za vsak lonec.
Z eno besedo  je ta ženska vsestranska – na vsaki strani je polna.

Marko Petar Orešković

Človek z dvemi imeni in enim priimkom, ni slučajno dvojček po horoskopu in največji veseljak med nami! Prihaja iz mesta, 70 km oddaljenega od Bjelovarja, ugibate…prihaja iz Zagreba. Spremlja ga glas največjega improvizatorja in najboljšega animatorja na hrvaški stand up sceni. Kot komik je, bolj ali manj, nekoristen. Publika se smeji, sodelavcem pa ni preveč jasno zakaj! Morda jim kaj prilije v pijačo? Marko Petar nikoli ne oprošča, še redkeje pa izpušča. S prstom kaže gor in dol, levo, desno-tudi na sebe, kadar je potrebno. Ne zaobide tiste, ki si upajo trditi, da so 'javne' osebe. Želiš biti 'celebrity'? Pripravi se na to, da te MPO omeni na odru! On je predsednik razreda v pokoju, bivši dvakratni državni prvak v aerobiki, je komik brez dlake na jeziku, vendar brez dlake na glavi. On je z eno besedo Markopeterorešković.

Predstava bo v hrvaškem jeziku. 

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.

 


www.standup.si, www.komedijasnogu.com