Agenda app
25 jun / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Mark Felgate
Neal McFarlane

London je mesto z nekaj sto stand up klubi, večini Britancev pa  obisk v stand up klubu po službi, predstavlja priljubljen način zabave. Ideja projekta London calling je, da občinstvu približa značilno atmosfero londonskih stand up klubov, ki se je do sedaj na hrvaškem izkazala kot zelo uspešna - od prvih večerov konec  novembra prejšnjega leta v zagrebških klubih do danes, je londonske komike imelo priložnost videti preko 2000 ljudi v Zagrebu, Osijeku, Reki in Varaždinu.

Mark Felgate

Mark ima kar nekaj talentov, od katerih je vsekakor eden najnenavadnejših govorjenje iz trebuha. Njegova zmožnost imitacije glasov, v kombinaciji z nenavadnim humorjem, je zaslužna za to, da je dobil status zelo iskanega komika na britanski sceni. Mark, s svojim glasom, na odru oživlja zvoke in like iz življenja Škotov, pijancev iz soseščine, nesramnih mimoidočih,… vse to v spremstvu širokega diapazona smešnih glasov, zvokov in glasovnih akrobacij. Je redni gost znanega festivala v Edinburghu, na katerem je prvič samostojno nastopil leta 2003. S prihodom na festival Lent, se Mark s svojimi mednarodnimi nastopi v Nemčiji, Franciji, Nizozemski, Cipru in Hrvaški, pridružuje tudi Sloveniji.

Kevin Hayes

Kevin Hayes je odličen irski komik in komentator družbenega dogajanja. Rad se dotika aktulanih tem in se jih loti na zabaven in lahkoten način, tako da je razumljiv zelo široki množici. Potem ko je kot otrok želel postati inžinir, ga je pot kasneje vodila v komedijo, ta pa nato širom sveta – od Melbourna, San Francisca pa do Dubaja. Britanski mediji so polni hvali o njegovih nastopih, Scotsman je tako zapisal, da je Kevin »komično zlato,« ScotFM pa, da je »Kevin komik primeren tudi za ljudi, ki so mislili, da sploh ne marajo stand up komedije.« Zelo ga cenijo tudi v Avstraliji, tamkajšnja revija DB je namreč zapisala, da je Kevin »eden najboljših in najbolj intelegentnih komikov, kar jih Britanija premore.«

Neil McFarlane

Odkar je vstopil v polfinale BBC-jeve New Comedy Awards 2001,  Neil neutrudno napreduje na britanski stand up sceni. Za sebe pravi, da  nepopravljivo pripada srednjemu razredu in kjer koli se pojavi, postane s svojim uglajenim stilom, ter šarmantnim škotskim naglasom, priljubljenec občinstva. Neil je do sedaj nastopal po srednji Hrvaški in nestrpno pričakuje svoj prvi nastop pred slovenskim občinstvom.

Predstava bo v angleškem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.mattgreen.org, www.comedycv.co.uk/neilmcfarlane/, www.comedycv.co.uk/kevinhayes/