Agenda app
24 jun / 18:00 / Oder Park doživetij / Lutkovna predstava

Igrana predstava (Lutkovno gledališče Ljubljana)
 
Režija: Jaša Jamnik
Scenografija in kostumografija: Vasilija Fišer
Glasba: Gregor Strniša
Lektura: Mateja Dermelj
Oblikovanje luči: Srečo Brezovar

Nastopajo: Ana Hribar (Lena), Nina Ivanič (Polona) Jernej Kuntner (Pavle), Matevž Müller (Marko), Alenka Tetičkovič (Ela, Pika)

Premiera: 4. marec 2011, Dramski oder LGL 
Vodja predstave in tonski tehnik: Emil Koprivc
Lučni mojster: Mirsad Vrević
Odrska mojstra: Tomo Hvastja, Darko Nedeljković
Izdelava scene: Delo osvobaja d.o.o., Iztok Bobić, Zoran Srdić, Vasilija Fišer, Jože Lašič
Izdelava kostumov: Vasilija Fišer, Janja Podkrajšek, Jožica Habinger 


Besedilo Maje Borin z naslovom “Žužina, moja družina” je prispelo na natečaj za nagrado Zlata paličica za najboljše dramsko besedilo za otroke in mladino; ni bilo nagrajeno, ga je pa strokovna komisija gledališču priporočila v uprizoritev. Malo se je preobrazilo in zdaj je tu, na Dramskem odru za mlade pod naslovom “Žužkerada”. Kaj je “Žužkerada”? Žuželčja maškarada!

Pred vami se bodo odvile vse mogoče preobrazbe: stilske, živalske, igralske, popolne, resnične in zaigrane – hkrati, po vrsti, nevidno, glasno. (Vmes pa pukci, drekci, prdci, smrdci, prehlajena mravlja in okradeni govnač.) Jernej v Pavleta,  gosenica v metulja, Nina v Polono in ličinka v pikapoko, Alenka v muho Elo in v komarko Piko, muha Ela v čebelo, komar v mravljo, mravlja v komarja, Matevža v Marka in Ana v Leno.

Ej, kaj vse nas naučijo videti žuželke! Da je skrivnost v detajlu in lepota v funkciji, da ima vsaka stopnja svoj namen in vsaka starost svoj obraz. 


www.lgl.si/drama/index.php/predstave/predstava/moja_druzhina/