Agenda app

Danes na Lentu (5. julij)

SOZVOČJA SLOVENIJE
21.30, Glavni oder

Kaj dobimo, če združimo vrhunske domače glasbenike in naše ljudsko glasbeno izročilo, vse skupaj pa vodi mlad in inovativen skladatelj in harmonikar? 
Nastanejo Sozvočja Slovenije, multimedijski projekt, ki povezuje uveljavljene slovenske soliste, člane različnih zasedb (Jararaja, Katalena, Magnifico, Kisha, Elevators, Fake Orchestra, Brina, APZ Tone Tomšič, Big Band RTV Sovenija itd.), umetniško vodstvo projekta podpisuje Janez Dovč, končni izdelek pa so neverjetno žive in sodobne priredbe ljudskega izročila! Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje.
Sozvočja Slovenije delujejo predvsem kot promocija naše države. Na mariborski premieri bo nastopilo 12 izbranih glasbenikov instrumentalistov, ki bodo nastopili z devetimi solisti – vokalisti ter zborom APZ Tone Tomšič. 


SEDMINA
21.00, Sodni stolp

Malo starejši publiki je skupina poznana iz obdobja od 1977 do 1982. Ustanovila sta jo zakonca Melita in  Veno Dolenc, slednji je tudi avtor vseh besedil in glasbe, ki jo izvajajo.
Ker verjamejo, da je v Sloveniji mnogo ljudi, ki bi z veseljem prisluhnili priljubljenim pesmim tistega časa in z njimi podoživeli svojo mladost, se je skupina odločila obnoviti program skladb z obeh plošč in dodati nekaj slovenskih ljudskih pesmi. 


LOS EXPLOSIVOS (MEX)
23.30, Mladinin oder

Če vas je zanimalo, kako bi zvenela glasbena skupina Sonics, če bi ta prihajala iz Mehike, namesto ZDA, so Los Explosivos pravi band za vas. Skupina, ki je že nastopila kot predskupina banda the Hives, je znana po surovem, proto-punk stilu. Igrajo tudi avtorsko glasbo, ki je energična in dodobra razgreje občinstvo. 


HOTEL RAK (ESP), Trukitrek
23.15, Benetke

Lutkovna predstava
Poletje. Umaknjeno pristaniško mesto. Majhen hotel ob morju. Gostje in uslužbenci si niti najmanj ne mislijo, da bodo naslednji dnevi za vedno spremenili njihovo življenje.
Hotel Rak je komedija, polna presenečenj, strasti in nesporazumov, ki jih je ustvarila skupina Trukitrek, ki deluje z živimi lutkami v območju med gledališčem in lutkarstvom in raziskuje jezik humorja, filma in mjuzikla.
Lutkovna predstava je primerna za občinstvo vseh starosti, je zgodba brez besed, ki namerno uporablja gledališki jezik, tako da spominja na nemi film.