Agenda app

Danes na Lentu (6. julij)

STEWART SUKUMA & BANDA NKHUVU (MOZ, AUT)
21.30, Glavni oder

Mozambiški pevec Stewart Sukuma je eden najboljših izvajalcev afriške pop scene. V svojih pesmih združuje afriške in brazilske ritme, posebno pestrost pa skladbam dajejo besedila v angleščini, portugalščini in več afriških jezikih. Njegova glasba je globoko zakoreninjena v kulturi domačega Mozambika, kjer je razvijal svoj značilen poživljajoč zvok. Njegov nagrajeni video si lahko ogledate tukaj.


MAJA KEUC & SOULCREW
21.00, Večerov oder

Maja Keuc se bo s svojo novo zasedbo SOULCREW, v kateri so vsi izvrstni glasbeniki, preizkusila v samosvoji preobleki ubrane jazz, soul, funky, blues in pop glasbene pokušine. V dobri poldrugi uri vam bo ponudila znane in manj znane hite iz različnih glasbenih zvrsti, vrhunec pa bo brez dvoma izvedba evrovizijske pesmi »NO ONE«. 


ZEDS DEAD (CAN)
23.30, Mladinin oder

DC in Hooks sta Zeds Dead,  dubstep/hardcore/progressive/electronica duo iz Toronta. Z mešanjem glasbe iz zelo različnih virov (Radiohead, The Rolling Stones, The Moody Blues, Sublime) v njuno unikatno plesno klasiko sta zaslovela kot ustvarjalca brez primere. Uveljavila sta se kot vodilna sila v svetu elektronske plesne glasbe (EDM). Z množico originalov in remixov, izdanih v 2011, Hooks and DC ne kažeta nobenih znakov upočasnitve. Doživite ju v živo in vedeli boste! Kissy Sellout ju je označil kot "prihodnost žanra...nemirna genija".


GLISSSSSENDO (FRA), Ulik & Fanfare LE S.N.O.B.
22.00 Trg Leona Štuklja

Devet jih je. Drsijo skozi množico, kot da gravitacija na njih nima vpliva in tkejo  svojo glasbeno pot po mestnih ulicah. To je bend, z vsemi potrebnimi instrumenti, a glasbeniki, med igranjem, mešajo glasbo s plesom, in njihovi črni obrisi  rišejo neresničen balet in naokoli sejejo note, ki sestavljajo sladko simfonijo.
In nenadoma jih ni več, kot da so oddrseli na leteči preprogi v nek drug konec mesta, v večni glasbeni fugi.