Agenda app

Sreda, 29. junij

MONSTER MAGNET (ZDA)
21.00, Večerov oder

New York Times jih je opisal kot "skupino, ki širi zavest". Monster Magnet je ena najbolj eksplozivnih in vznemirljivih ameriških rock skupin zadnjih dveh desetletij, katere vpliv daleč presega zasluge za pojav stoner rocka.
Skupina je zaokrožila svoj opus s pretečim albumom, "Mastermind", ki so jo izdali oktobra 2010. Oznaka, da je album "povratek h koreninam", je več kot podcenjevalna. Pesmi, kot je prvi single "Gods and Punks" in "100 Million Miles" so med najbolj atraktivnimi in prepričljivimi posnetki v arhivu skupine. Njihov nastop jutri bo zagotovo eden vrhuncev letošnjega Festivala Lent.

UWE KROPINSKI & JAMAALADEEN TACUMA (NEM, ZDA)
22.00, Jazzlent

Dva inštrumenta, ki zvenita večje kot celoten orkester, in duet, ki je navdušil Mali oder Narodnega doma lanskega novembra: zadržani kitarist Uwe Kropinski in vsepovsod razkričani Jamaaladeen Tacuma združujeta dve kulturi, dva kontinenta, dve tradiciji. Prihajata iz povsem nepovezanih glasbenih svetov, toda njun skupni zvok je neverjetno homogen in prepričljiv.
Legendarni Pat Metheney je izjavil, da še nikoli v življenju ni bil tako impresioniran kot tedaj, ko je prvič v življenju slišal nastop Uwa Kropinskega. In res; njegovo mojstrsko obvladovanje inštrumenta, kjer občinstvo običajno kar zadržuje sapo, ga uvršča v sam vrh današnjih kitaristov. Nič manj odmeven ni sloves Jamaaladeena Tacume; v zasedbah Ornetta Colemana, Jamesa Blood Ulmerja, Juliusa Hemphilla, World Saxophone Quarteta ter dolgi vrsti drugih, je postavil mejnik igranja na električni bas in doživljanja glasbe skozi to umetnost.

ALENKA GODEC
19.30, Jurčkov Oder

Alenka Godec se odlično znajde tako v popu kot v jazzu.  Od drugih jo loči značilna in prefinjena interpretacija. V svoji zakladnici pesmi ima poleg svojih še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, filmske glasbe, jazzovskih standardov in svetovno znanih pop skladb. Barvit šopek, s katerim Alenka lahko ugodi skoraj vsem, tudi tistim z najbolj zahtevnim okusom.
Alenka Godec ne želi biti ne diva, ne kraljica, ne princesa ... Želi biti pevka v tistem najbolj pravem pomenu besede!

SRBSKI KOMEDIJANTSKI VEČER na Festivalu Lent!
22:00, Rotovž + Stand-Up Skupaj
Pevaj, Brate (SRB), Favi Teatar

Glasbena komedija o svetu rock in pop glasbe, o pevcih in glasbenikih, ki poskušajo najti sebe v deželi, kjer prevladuje narodno zabavna glasba. Slišali bomo zgodbe o pop glasbeniku, ki uporablja vsa sredstva, s katerimi je drugim uspelo pridobiti zvezdniški status, le njemu ne. Izvedeli bomo vse o samovšečnemu hip hoperju, razočaranemu metalcu in pohlepnem lastniku glasbenega studia. Liki so si podobni in vendarle drugačni, so smešni v njihovem razumevanju sveta in hkrati žalostni, ker si niso pripravljeni priznati, da so zgube.  Urbani umetniki v konfliktu s politiko, estrado, čustvi, glasbo, denarjem …  
Pevaj brate je ironičen in duhovit rekvijem rock'n'rollu, ki nikakor ne prizna, da je izgubil bitko, je glasbena komedija s poraznim koncem, ob katerem bo razglašen novi predstavnik Evrovizijske popevke. 
Predstava bo v srbskem jeziku.

Aleksandar Perišić - Brez rokavic
Aleksandar Perišić je brez smisla za karkoli drugega kot za humor. Z odliko je končal gimnazijo v Kraljevu, nato pa še pravno fakulteto, kjer je veljal za enega boljših študentov. Je otrok staršev intelektualcev, čeprav bodo sami rekli, da so ga našli nekje na poti. Po nacionalnosti – toleranten. Je igralec gledališča Kraljevo od leta 1998 in poliglot, ki zna izreči OK v sto svetovnih jezikih. Glede na to, da je izobčen iz že devete stranke, je postal apolitičen. Po seksualni opredelitvi – sumljiv. Seka drva že od sedmega leta. Zbira številke policijskih značk vseh policistov, ki so ga kdaj koli legitimirali in trenutno drži Guinessov rekord. Z obtoženim ni v nobenem sorodstvenem odnosu.

Nenad Danilović - Nesha Bridges
Nenad Danilović, alias Nesha Bridges (znan po pesmi in spotu Aj Riki Martine), se s stand up komedijo ukvarja od kar se je rodil, kot pravi sam. Prvi profesionalni angažmaji so nastali leta 2009, tako ste ga do danes lahko videli v beograjskih klubih: Villa Masca, Havana, Splav Sv. Nikola, Club Bordel... Pred kratkim je začel nastopati v eni najbolj gledanih srbskih oddaj in diaspori Ami G show na RTV Pink s svojimi impresivnimi nastopi. Nesha Bridges izvaja stand up komedijo, ki temelji na realnih zgodbah, v glavnem vezane na njegovo zgodnje življenje in prve izkušnje. Ukvarja pa se tudi s človeškim vsakdanom, njihovim značajem in psihologijo. Bridek humor in veliko imitacije sta tisto, kar Nesha prikaže v uri in pol. Zraven stand up komedije se ukvarja še s pisanjem besedil za narodno zabavno glasbo in je tako še bolj povezan z estrado. V vsakem primeru se boste nasmejali, ostali začudeni, pomislili boste da je njegovo delo genialno, ali pa ,da ste si ogledali največjo neumnost v življenju. 

Nikola Silić - Smeh na Silo
Rojen leta 1983 v SFRJ, je osnovno šolo obiskoval v SRJ, gimnazijo v SRB in ČG, se vpisal na fakulteto v SRB in je ne namerava dokončati do naslednje državne spremembe imena, da ne bi prekinil tradicijo. Goji veliko ljubezen do komedije, večjo do piva, največjo pa do seksa, ampak sta prvi dve bolj poceni, pa še dlje trajata. Ukvarja se z video produkcijo, kjer ga različni diapozitivi njegovih strank navdihujejo tako za stand up nastope, kot željo da preneha delati v video produkciji, ker pivo ni zastonj! 

Srđan Dinčić - Hvala, ne bi bilo treba! 
Ko se je rodil, je tehtal 3,5 kg, zdaj pa jih ima nekje 90. Torej je zelo napredoval. Smisel za humor je nasledil od babice, kdor pa ga je videl igrati nogomet, zna povedati, da je tudi tega nekoliko podedoval po njej. Ko je razmišljal o tem, kaj bi v življenju počel, so mu vsi svetovali, da naj posluša svoje srce. Tako je začel govoriti 'iz srca'. Verjame, da je humor najboljši in najlepši način, s katerim se lahko dokaže nedokazljivo, pojasnjevati tistim, ki ne želijo poslušati in pokazati tistim, ki ne želijo videti, ker se s sladkimi besedami pamet najbolje posoli. Ne mara narcisoidnih ljudi, ker ti bebci mislijo, da so lepši in pametnejši od njega. Dobro prenaša poraze, ne prenaša pa zmagovalce. Obožuje igro z besedami, včasih tudi z glavo.