Agenda app

Torek, 28. junij

23. FOLKART 2011 – otvoritev
21.30, Glavni oder

V uvodnem večeru folklornega festivala, iz katerega je zrasel Festival Lent, ki se bo zaključil v soboto, bomo po tradiciji spoznali vse letošnje skupine:  profesionalni bolgarski državni ansambel Trakia iz Plovdiva, čilsko akademsko skupino Ballet Folklorico Universidad Austral de Chile iz Valdivie, najboljši hrvaški amaterski folklorni ansambel dr. Ivana Ivančana, Zagreb, originalno irsko različico komercialnega Riverdanca v obliki folklorne skupine Absolutely Legless iz Edinburgha, poljske Jodelke iz mesteca Radziechowy, skupino Arfan iz prestolnice Severne Osetije - Alanije, Vladikavkaz, ki so nas pred leti že navdušili, in dve slovenski skupini, FS PD Cirkovce, eno najstarejših etnografskih skupin ter seveda gostitelje in soorganizatorje festivala, AFS Študent Maribor.


DŽEZZVA
21.00, Sodni stolp

Džezzva je skupina uveljavljenih prekmurskih glasbenikov, ki so v svoji bogati glasbeni zgodovini izgradili prepoznaven slog igranja. Njihovo udejstvovanje v različnih in raznovrstnih zasedbah jim daje širino za pristop do glasbe, ki jo izvajajo. Njihovo glasbeno interpretacijo odraža prepoznavni slog klavirja in močno prepletanje ritem sekcije. Program, ki ga izvajajo, obsega preplet znanih in avtorskih skladb z močnim prizvokom lastne interpretacije.


MISTINA
21.00, Creative Underground, Kino Udarnik

Mlada in perspektivna dj-ka Mistina prihaja iz okolice Ljutomera, kjer razvaja tamkajšnje ljubitelje elektronike. Njen največji hobi je glasba, ki jo spremlja že od malih nog in ji daje navdih za prihodnost in življenja brez nje si ne zna predstavljati. Je članica prodorne agencije VIP-DJs, kjer se uveljavlja predvsem s svojimi skrbno izbranimi zvoki urbane house glasbe. Pripravlja tudi izid prvega samostojnega singla, obiskovalce na Lentu pa bo navdušila in očarala s sexy nastopom in trendy plesnimi ritmi ...


TERRA MYSTICA: PREBUJENJE
19.30, Oder Art Kamp

Glasbeno izhodišče skupine Terra Mystica je mističnost kraške pokrajine. Vsekakor so precej drugačni, kot so sicer naše domače rockovske zasedbe. V slovenskem glasbenem prostoru ni veliko skupin, ki bi se tako uspešno lotile ambicioznih in kompleksnih projektov, kot je to naredila zasedba Terra Mystica s prvima dvema albumoma (Carsica in Axis).
Kot večina glasbenih skupin, ki so drugačne in zanimive, so tudi Terra Mystica eklektiki, ki v svoje glasbene kolaže povsem svobodno vpenjajo marsikaj, tudi navideno nezdružljivo. Vsekakor je to na rocku temelječa glasba, kateri svobodno dodajo vplive ljudske in klasične glasbe, jazza, bluesa in še marsičesa. Terra Mystica so tako še ena zanimiva izvirna mešanica in verjetno edina slovenska rockovska zasedba, kjer ima flavta toliko prostora v njeni zvočni sliki.