Agenda app

Ponedeljek, 27. junij

VLATKO STEFANOVSKI BALKAN SUPERSELECTION (MKD, CRO, BUL, SRB)
21.30, Glavni oder

Virtuoza na kitari, za nekatere najboljšega kitarista na svetu, Vlatka Stefanovskega, zagotovo ni treba posebej predstavljati. Ko pa združi moči še z nekaj vrhunskimi glasbeniki - s Theodosijem Spassovom, kavalistom svetovnega slovesa, ki je razvil povsem svoj stil igranja enega najstarejših instrumentov v Evropi in združil tradicionalno folkloro z jazzom, fusionom in klasično glasbo, Vasilom Hadžimanovom, odličnim klaviaturistom, če omenimo samo še dva iz balkanske superzasedbe - je uspeh zagotovljen. Balkan Superselection nam bo priredila večer etno ritmov, cepljenih z različnimi glasbenimi stili, v katerem bomo uživali tako oboževalci Vlatka Stefanovskega kot vsi ljubitelji vrhunske glasbe.
Zelo priporočamo!


KAMNI - Lutkovno gledališče Ljubljana
20.00, Oder Rotovž

Kaj se zgodi, kadar mladostniška objestnost s polnimi žepi kamenja stoji na nadvozu nad avtocesto? Začne se psihološka drama iskanja krivde in krivca. Predstava v režiji Ivice Šimića je "hitra, močna, energična, posebej virtuozno je zrežirana in odigrana menjava vlog.« (Tanja Jaklič, Delo, 23. 11. 2010)
Kamni bi morali biti OBVEZNA predstava za vsako slovensko šolo, tako tretjo triado osnovne šole kot tudi za srednje šole. Kamni so briljantna miniatura sodobnega časa, izvedena s takšno pripadnostjo in talentom obeh igralcev, da lahko samo zijaš. (Matic Munc, psiholog)
Nastopata: Jernej Kuntner in Matevž Müller
S to in predstavo Monthy Piton 5. 7. bomo Oder Rotovž približali mlajšim obiskovalcem, saj si obe lahko ogledate tudi kot družina. Priporočamo!


G-LECTIC
21.00, Creative Underground, Kino Udarnik

Producent in DJ G-lectic že več kot deset let razsaja na slovenski elektronski sceni. V svojih rosnih letih se je navdušil na technom, hitro zaplaval še globlje v sintetične zvoke ter pričel ustvarjati lastne ritme in melodije, kar je preraslo v vsakodnevno studijsko delo. Njegove stvaritve prekipevajo s pozitivno energijo, ki publiki vedno znova prikličejo nasmeške na ustnice.
Vsekakor zelo ambiciozen, poln kreativnih idej in vizij, ki zna pustiti svoj pečat na vsem, kar se dotakne.


BASTIEN IN BASTIENA, Čarobna dežela
18.00 Oder Park doživetij

Operno predstavo Bastien in Bastiena je skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart napisal že pri dvanajstih letih in zanjo uporabil zgodbo o ljubosumju sprtih zaljubljencev, v kateri je polno zabavnih zapletov, živahne glasbe in hudomušnih napevov ter pravih čarovnij. Otroci s pomočjo čarovnika Kolasa na interaktiven in zabaven način spoznajo življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. 
Najbolj gledana otroška predstava v sezoni 2010 – 2011!
Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke od 3. do 12. leta starosti. 


PLEZANJE ZA VSAKOGAR
10.00 - 22.00, Trg generala Maistra

Če vas zanima plezanje, potem ne zamudite dnevov na Trgu generala Maistra, kjer lahko že od prvega dne Festivala Lent uživate v plezalnih dogodivščinah od 10. do 14. ure, potem pa se do 22. ure preizkušate v plezalnih veščinah. Vsak dan ob 20.30 pa lahko prisluhnete zanimivim predavanjem, povezanim s plezanjem in alpinizmom.
27.6.:  Boris Strmšek-Strmina: 25 LET ALPINIZMA - MED POHORJEM IN HIMALAJO - predavanje (vstopnina 2 €)