Agenda app

Jernej Kuntner: petkrat!

Jernej Kuntner

Drage Lentovke, dragi Lentovci!

Dovolite mi par misli, ki jih moram, v znak spoštovanja do glavnih organizatorjev, vseh sodelavcev in podpornikov Festivala Lent, nujno zapisati.

O LENTU

Največji multi-kulti festival na prostem v Evropi, »Festival Lent v Mariboru, Slovenija«, me gosti že izjemno dolgo časa. Kot slovenski dramski igralec, kot komik in kot stand-up komik, sem vabljen na Lent že skoraj 19 let, skoraj tako dolgo kot Lent obstaja! In gre za lepo, bogato in spoštljivo sodelovanje.

O LENTU 2011

Na letošnji Lent sem bil kot slovenski dramski igralec povabljen kar 4-krat. Pravzaprav 5-krat. Pravijo, da sem letošnji rekorder! Naj pojasnim. Prvi festivalski dan sem gostoval z otroško predstavo Žužkerada, gledališča LGL-Dramski oder za mlade. Nato sem v nedeljo, 26. 6., odigral komedijo »Svetovalnica« Boom Teatra. Potem sem v ponedeljek, 27. 6., igral v mladinski gledališki uspešnici »Kamni« Dramskega odra za mlade. In še v četrtek, 7. 7., smo odigrali skoraj 500. ponovitev uspešnice »Čas za spermembo« Djurovega Teatra 55. Vmes, 6. 7., pa sem bil kot petič, posredno, gost Lenta 2011, v komediji »Zadnji tango«, kjer sem posnel vse odigrane komične like. Mislim, da je to prekrasen rezultat in potrdilo ter priznanje organizatorjev mojemu umetniškemu ustvarjanju. Hvala vsem na LENTU!!

O TA-LENTU 2012

Leta 2012 se bo Festival Lent ponosno proslavil z 20. obletnico. In Lent ne bo več samo Lent, pač pa TA-Lent! In talentov na TA-Lentu nikoli ne zmanjka. Naj bo tako tudi še daleč v prihodnost!

Vaš Jernej Kuntner