Agenda app

Sobota, 25. junij

Cubismo
21:30, Glavni oder na Dravi

Njeno ime izvira iz skladbe Dizzy Gillespija Cu-bi Cu-bop. Edinstven in prepoznaven glasbeni stil energične skupine Cubismo temelji na afro-kubanskih ritmih. Poleg salse in latino jazza se v njihovi glasbi čutijo vplivi jazza, hip-hopa, funka in rocka. Člani skupine prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, Kube in Ekvadorja. Cubismo je vodilna skupina za to zvrst glasbe na Hrvaškem in v tem delu Evrope.
Skupina je do sedaj izdala že 6 zgoščenk in sodelovala s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki.
Cubismo je znan po kvalitetni glasbi in odličnih glasbenikih. Največje doživetje so njihovi koncerti in nastopi v živo, ki so polni eksplozivne in pozitivne energije. 


Sašo Hribar show
22:00, Vetrinjski dvor

Sašo se vam bo v predstavi predstavil, kot ga še ne poznate.
Predstava, polna pronicljivega humorja, Sašu lastnega pogleda na življenje, ki ga živimo, in njegovem odnosu do trenutkov, ko ugotovimo, da so lahko še tako resne zadeve, ki se jim kasneje od srca nasmejemo. Predstava, v kateri boste ob zares prijetni življenjski zgodbi lahko poslušali tudi imitacije mnogih likov osebnosti, ki živijo v naši bližini.
Zgodbo povezuje glasba, v kateri boste slišali imitacijo mnogih znanih domačih in tujih pevcev ter njihovih hitov.
Ogled predstave vam bo prihranil nekaj aspirinov iz domače lekarne, saj boste s predstave odšli nasmejani in dobre volje.


London calling stand up night
22:00, Vetrinjski dvor

London je mesto z nekaj sto stand-up klubi, večini Britancev pa obisk v stand-up klubu po službi, predstavlja priljubljen način zabave.
Ideja projekta London calling je, da občinstvu približa značilno atmosfero londonskih stand-up klubov, ki se je do sedaj na hrvaškem izkazala kot zelo uspešna – od prvih večerov konec novembra prejšnjega leta v zagrebških klubih do danes je londonske komike imelo priložnost videti preko 2000 ljudi v Zagrebu, Osijeku, Reki in Varaždinu.
Na letošnjem Festivalu Lent se imate priložnost pridružiti množici njihovih občudovalcev, ki cenijo pristen britanski humor.
Predstava bo v angleškem jeziku.


Creative underground – novo prizorišče, nova zvrst glasbe
21:00, Kino Udarnik

Izpostavljamoo: KLEN - ART LIVE
Klen-Art Live a.k.a. David Klenar je eden izmed ključnih članov slovenske new school generacije, ki osvaja plesišča s njegovim edinstvenim pristopom do modernega tehna. Inovativno, neposredno, v živo ustvarja svoj hibridni zvok industrijskega minimalnega tehna, zlitega z udarnim, visokooktanskim tech housom. Ob tem pa ne ustvarja zgolj zvočne kulise, temveč publiko hkrati navdušuje tudi z vizualnim performansom.
Obdržite ga na očeh in na ušesih!