Agenda app

Zahvala sponzorjem

Spoštovani sponzorji, donatorji in prijatelji Festivala Lent!

Še en, že devetnajsti Festival Lent je za nami. Poleg ponovno naklonjenega vremena se lahko ponovno pohvalimo s kar nekaj novostmi: razširjeno prizorišče Art Kampa v mestnem parku je spet podiralo rekorde v obisku, novo prizorišče elektronske glasbe Creative Underground je naletelo na odličen sprejem, na Odru stand-up komedije smo prvič uspeli zbrati komike z območja celotne bivše Jugoslavije, ki so poskrbeli za smeh vsak večer, tudi naši »Mladinci« so se na novem prizorišču v klubu Satchmo odlično znašli.
Lentali smo s polno paro!

Tudi na glavnih prizoriščih smo imeli kar nekaj presežkov: razprodane Black Stone Raiderse in Trilok Gurtu Band na tudi sicer zelo dobro obiskanem Jazzlentu, vrhunske Monster Magnet, Asian Dub Foundation in Majo Keuc & Soulcrew na Večerovem odru. Na Glavnem odru pa smo več kot uživali ob razprodanih koncertih Carmine Slovenice v Na juriš in the mood!, ko so se od ploskanja in prepevanja tresle tribune, z Manolitom Simonetom Y Su Trabuco smo plesno krstili parter pred Glavnim odrom, ki je bil zadnji četrtek nabito poln na prav tako razprodanem koncertu vrhunca letošnjega festivala, jamajške reggae legende Jimmyja Cliffa, v katerem je uživalo več kot 4.000 ljudi, naslednji dan pa smo podobno uživali ob trobentarskih zvokih Balkan Brass Battle. Tradicionalno zelo dobro obiskan je bil tudi Folkart, jedro in izvirna ideja Festivala Lent, ki ga udeleženci kar ne morejo prehvaliti zaradi vrhunske organizacije in toplega sprejema, ki ga folkloristom vsako leto pripravijo Mariborčani.

Vse to ne bi bilo mogoče brez tistih, ki nas leto za letom podpirate. Letos nas je podprlo 107 donatorjev pravnih in 94 fizičnih oseb, donacije še vedno prihajajo. Skupno število sponzorjev je bilo več kot 150 in ponosni smo, da ste nam mnogi zvesti že od samega začetka. Iskrena hvala vsem, ki ste nas podpirali, nas podpirate in verjamemo, da nas boste tudi v prihodnje.

Zahvaljujemo  se za vse pohvale in spodbudne besede, ki smo jih dobili – od gostov, sponzorjev, donatorjev, nastopajočih – to nam bo dalo še dodatni zagon.

Obljubimo vam lahko, da se bomo po svojih najboljših močeh še naprej trudili, da bomo za 16 dni spremenili Maribor v središče festivalske energije, kulture, zabave, veselja in druženja.

Že jemljemo zaLENT za 2012 in seveda vas že zdaj vabimo, da tudi drugo leto lentate z nami!

Ekipa Narodnega doma Maribor


POKROVITELJI FESTIVALA LENT 2011