Agenda app

MariLENT

Na nekaj pa le nismo računali. Da bo tako vroče ... Zato, čeprav je med Festivalom Lent po prizoriščih krožilo več kot tisoč črnih poLENTnih majicah, na katerih so njihovi lastniki z lastno ustvarjalnostjo, domiselnostjo in duhovitostjo izrazili svojo navijaško pripadnost festivalu in lentanju, se jih je direktorjevega sprejema v šotoru SladoLenta na Benetkah udeležilo kakšnih sto. Pri 35 stopinjah v senci! Bravo!

Med zbranimi je posebna komisija izbrala naj poLENTno majico. Odločila se je za preprosto, direktno in le eno, toda zelo pomenljivo besedo. V kaj se spremeni Maribor v času Festivala Lent; ne le na Lentu, temveč po vsem mestu; ne le na festivalskih prizoriščih, temveč po vseh ulicah mesta, ki mu v 349 dneh, ko ni Festivala Lent, očitamo dolgčas in puščobnost?! Maribor je (vsaj) 16 dni v letu poln, vesel, družaben, zanimiv, torej lentarski. Takrat ni Maribor, temveč - MariLENT!

PoLENTno majico z napisom MariLENT si je naredila Sonja Robič iz Maribora. Za nagrado ji je direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina izročil VIP akreditacijo (za 2 osebi) Festivala Lent 2012.