Agenda app

Danes na Lentu (4. julij)

MANOLITO SIMONET Y SU TRABUCO (CUB)
21.30, Glavni oder

Manolito y su Trabuco je ena izmed najboljših in najbolj priljubljenih kubanskih timba skupin. V zadnjih 15 letih so imeli nešteto uspešnih in odmevnih mednarodnih turnej. 
Kubanski ljubitelji salse vedo, kaj počnejo. Manolito y su Trabuco je izredno ustvarjalna skupina s svojevrstno zasedbo, ki vključuje tako violino, violončelo in flavto kot tudi timbale. Vizionarski vodja skupine je dodal še klaviature in bobne ter tri vodilne vokaliste. In nastal je  pravi glasbeni stroj, ki se mu ne boste mogli upreti!   Ne zamudite najboljše kubanske eksplozije salse!


LJUBIM TE – SPREMENI SE!
22.00, Oder Rotovž

Znano, kajne?
Kar priznajte si – ne poskušate vsak dan spreminjati svojega ljubljenega, čeprav ste se zaljubili vanj prav zaradi njegove drugačnosti? Ja, predvsem ženske smo v tem profesionalke, čeprav tudi moškim to niti zdaleč ni nepoznano. Ta komični mjuzikl o radostih in tegobah ljubezni, avtorja Joeja DiPietra v sijajni uglasbitvi Jimmyja Robertsa, je na Broadwayju prava uspešnica in vrhunska ekipa slovenskih ustvarjalcev je zagotovilo, da bo uspešno pot nadaljeval tudi v Sloveniji.
Seveda pa mjuzikl Ljubim te – spremeni se! ne govori samo o (radostih in tegobah) ljubezni, ampak o razliki med spoloma, seksu, karierizmu, osamljenosti, hrepenenju, zadregah starševstva, o navadah in razvadah, zvestobi, dolgočasju … o staranju itd. Skratka, mjuzikl na komičen način govori o vsem tistem, s čimer se ubadamo vsak dan prav do konca življenja - in to je idealen recept za smeh.


ČEŠNJEV VRT (UKR)
22.30 Glavni trg

Začenja se Festival uličnega gledališča Ana Desetnica! Prva predstava bo točno opoldne na Grajskem trgu, posebej pa vas opozarjamo na Češnjev vrt, interpretacijo mojstrovine Čehova, s katero nas izziva Teatr Voskresinnia. Tema spreminjanja vrednot v družbi,  ki je postala samozadovoljna, je še vedno aktualna. Ukrajinski umetniki se zgolj dotaknejo konice ledene gore, medtem ko občinstvo čuti, da so bili priča na potovanju v nečimrnost, hrepenenje in bolečo izgubo časa. Voskresinnia združuje dramatičnost z dinamično glasbo, ki ju dopolnjuje s privlačnimi posebnimi učinki.
Predstava je zelo v slogu Čehova in obenem zelo moderna in življenjska; zelo inteligentna in zelo očarljiva - od prve sekunde dalje prestavi gledalce v dobo češnjevih sadovnjakov. 


ALEN GARAGIČ, kitara (BIH)
20.00, Sinagoga

Alen Garagić je po rodu Bosanec in sedaj živi in ustvarja v Španiji, zibelki kitarskega sveta, kamor ga je na njegovi umetniški poti popeljala želja po raziskovanju in poglabljanju v skrivnosti kitarske poezije. Doslej je koncertiral v različnih evropskih in ameriških državah ter sodeloval na festivalih, kot so "José Tomas" v Alicanteju (Španija), "Antonio Lauro" v Ankari (Turčija), "Fabricio Caroso" v Latini (Italija), "Andrés Segovia" v Linaresu (Španija), "Guitars of the World" v Buenos Airesu (Argentina), Mednarodni festival kitare v Amsterdamu (Nizozemska), "Masters" v Sevilji (Španija), Mednarodni glasbeni festival v Toledu (Španija), Mednarodni festival kitare v Madridu (Španija), Mednarodni glasbeni festival v Lizboni Portugalska) in drugih. Prejel je vrsto uglednih nagrad na najpomembnejših mednarodnih kitarskih tekmovanjih v Španiji in Argentini in bil gost številnih pomembnih mednarodnih festivalov. Največje priznanje pa je zagotovo to, da so ga Španci sprejeli medse in mu tako na najlepši način priznali vrhunsko umetniško ustvarjanje.


MADISON VIOLET (CAN)
23.00, Sodni stolp – dodatni koncert!

Leta 2009 sta Brenley MacEachern in Lisa MacIsaac kot duo Madison Violet podpisali pogodbo z legendarno založbo True North Records, ki je izdala njun album No Fool For Trying. Pesmi na njem so prežete z bolečino in izgubo, toda hkrati so polne optimizma in pozitivnih sporočil. Producent CD-ja je Les Cooper (Jill Barber, The Good Lovelies), nastal pa je v sodelovanju z glasbeniki kot so Treasa Levasseur, Paul Mathew, Cindy Fairbank, Joel Stouffer, Victor Bateman, Adrian Lawryshyn and Chris Coole. No Fool For Trying je vznemirljiv album s celo vrsto srce parajočih pesmi.
Duo Madison Violet je že nastopil z znanimi imeni glasbene scene kot so Ron Sexsmith, Chantal Kreviazuk, Indigo Girls, Lisa brat Ashley, The Temptations in Runrig.