Agenda app

Navdušena NK Partizan in NK Rijeka

Občasno kroženje od odra do odra, od stojnice do stojnice vam omogoča vpogled v strukturo obiskovalcev Festivala ter njihove prehrambne in pivske navade. Na enem od takšnih sprehodov smo srečali tudi povsem navdušeni ekipi NK Partizana iz Beograda ter NK Rijeka iz Hrvaške.

Albert Nađ menedžer NK Partizana:

Fantje so mi govorili, da je v mestu nekakšen festival z odri in glasbo, zato smo zadevo preprosto hoteli videti. Lent smo prvič obiskali pred tremi dnevi, a smo mislili, da gre za kak oder ali dva. Videli smo veliko tujih kot tudi domačih skupin iz celotnega Balkana, po ulicah pa vam igrajo 'trubači'! Kaj vam še manjka? Fantje so na dan že hodili s predlogi, da bi naše priprave tukaj naslednje leto uskladili s Festivalom (smeh). Imate odlično prireditev, ljudi združuje glasba, zabava, pijača in jedača. Nimamo razloga, da se ne bi vrnili!

 

Alen Horvat trener NK Rijeka:

V Mariboru nismo prvič, tako kot prejšnja leta pa smo sem prišli na priprave za prihodnjo sezono. Poleg miru na treningih, smo tukaj odkrili tudi festival Lent, kamor smo danes zavili prvič. Moram priznati, da smo si dali malo duška po sedmih dneh napornih treningov, preden odidemo domov. Tukaj zgleda  prekrasno, prehodili smo glavno promenado, na velikem odru pa sem prvič po več letih slišal igrati Jinxe! Vse pohvale organizatorjem, gostom in domačinom!