Agenda app

Trikrat srebrni, tudi za spletno stran

Nagrad za programske knjižice smo že skoraj vajeni, saj smo jih tudi v preteklosti redno osvajali. Zato smo letos najbolj ponosni na srebrno nagrado za spletno stran, ki smo jo v celoti prenovili, zastavili bistveno bolj dinamično in interaktivno. Da je bila všeč vam, obiskovalcem, priča več kot 30% višji obisk, da je všeč strokovni javnosti, pa je dokaz srebrna nagrada Pinnacle, ki smo jo prejeli.

V Fort Worthu v Teksasu, ZDA, se je od  3. do 5. oktobra 2011 odvijal 56. letni kongres in razstava združenja IFEA (International Festivals & Events Association), na katerem vsako leto podelijo nagrade Pinnacle za različne kategorije organizacije in promocije festivalov in dogodkov. Konkurenca je pestra, saj s svojimi materiali sodelujejo največji in najboljši festivali iz celega sveta, med njimi od ameriških 500 Festival iz Indianapolisa, Bayou City Art Festival iz Houstona, Dublin Irish Festival iz Dublina v Ohiu, Fort Worth Arts Festival, Issaquah Salmon Days, Portland Rose Festival in Pasadena Tournament of Roses. Tudi udeležba mednarodnih tekmovalcev je pestra in zelo raznolika: Canada Place, Ham Pyeong Butterfly Festival iz Južne Koreje, World Gourmet Summit in Sentosa Development Corporation iz Singapura, Edmonton Heritage Festival iz Kanade, Ludwig Van Beethoven Easter Festival iz Poljske, Rotterdam Festivali iz Nizozemske in Festival Lent, ki je redni udeleženec tekmovanja.   

Nagrade so podelili v 69 različnih kategorijah, od TV promocije, strani socialnih medijev, programa dogodka, spominskega plakata, skupnega sponzorskega programa, okoljskega programa, izobraževalnega programa, programov za otroke, PR kampanje, skupnega prodajnega programa, programov usposabljanja za kulturne managerje v okviru festivala oz. dogodka, do najvišje nagrade, ki odseva najboljši festival na svetu – Grand Pinnacle. 

Festival Lent je prejel tri srebrne nagrade v treh različnih kategorijah:

1.       kategorija: Best Event Website (najboljša spletna stran dogodka)

2.       kategorija: Best Event Program (najboljša barvna programska knjižica)

3.       kategorija: Best Miscellaneous Printed Materials (najboljši enostranski tiskani material).


“Tekmovanje IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Awards prepoznava najboljše dosežke festivalov in dogodkov s celega sveta.  V prizadevanju za najvišjo stopnjo odličnosti pri organizaciji in promociji festivalov in dogodkov ne glede na njihov proračun ali poreklo to tekmovanje ni samo dvignilo standardov in kakovosti festivalske industrije na višjo raven, ampak kaže tudi, kako lahko producenti dogodkov uporabljajo inovativnost in ustvarjalnost za večjo uspešnost,” je v svojem nagovoru povedal predsednik in izvršni direktor združenja IFEA, Steven Wood Schmader.

IFEA je svetovno združenje s sedežem v Boisu, Idaho, ki zagotavlja podporo in pomoč strokovnjakom s področja festivalov & dogodkov po celem svetu. Pod pokroviteljstvom globalnih podjetij ima na vseh celinah svoje podružnice, ki jih združuje skupna vizija: prizadevanje za "globalno povezano industrijo, ki skozi praznovanje pozitivno vpliva na življenja". Združenje ponuja najbolj celovit vir idej, virov, informacij, usposabljanj in povezav za festivalske strokovnjake po celem svetu.

Več o letošnjih nagradah: http://www.ifea.com/Awards/2011Pinnacles/2011IFEA-Haas&WilkersonPinnacleAwardWinners-OrganizationOrder.pdf


Vse dosedanje nagrade Festivala Lent.