Agenda app

Nedelja, 26. junij

UROŠ PERIĆ & ORCHESTRA & GOSTJE
21:30, Glavni oder na Dravi

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Med glasbeniki, ki so nanj najbolj vplivali, je prav gotovo legendarni Ray Charles. Uroš Perić je s svojimi nastopi do sedaj razgrel občinstvo na kar treh kontinentih, v Evropi, ZDA in celo Afriki.
Njegova ljubezen do glasbe se zrcali tako v interpretiranju Ray Charlesove glasbe kakor tudi v ustvarjanju lastnih skladb. Na njegovo petje, igranje klavirja in značilno pozibavanje se občinstvo vedno odzove z burnim aplavzom. Je eden izmed redkih belopoltih pevcev z glasom črnskega jazz pevca.


BLACK STONE RAIDERS
22:00, Jazzlent

Kaj poreči ob takšni zasedbi? Jean Paul Bourelly je samosvoj mojster robatega in surovega čikaškega bluesa in zato iskan partner takšnih velikanov kot so denimo Miles Davis, Pharoah Sanders, McCoy Tyner, Elvin Jones in Casandra Wilson.
Njegov prijatelj iz mladostnih let Chicaga, basist Darryl Jones je eden ključnih basistov našega časa: s svojim zvokom je bogatil skupine Petera Gabriela, Stinga, Milesa Davisa, leta 1994 pa je nadomestil Billa Wymana v najbolj uspešni rock skupini vseh časov, legendarnih The Rolling Stones, katerih član je še danes.
Z Grammyem nagrajeni, mnogokrat kot »best drummer« imenovani bobnar Will Calhoun je član edinstvenih Living Colour in je sodeloval z glasbeniki, kot so B.B. King, Wayne Shorter, Public Enemy in neštetimi drugimi, ki cenijo njegovo masivno, a obenem inteligentno soigro, ki vselej navduši občinstvo.
Black Stone Raiders bodo na premiernem in ekskluzivnem slovenskem nastopu zažgali svojevrstno predstavo na meji med bluesom, rockom in funkom na način, kot ga doslej še niste slišali.


POPA SAPKA - Pop-punk večer na Večerovem odru
21:00, Večerov oder

Popa Sapka je izvirna romunska pop punk, roots in ska zasedba, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Dejstvo je, da ima glasba Popa Sapke specifičen zvok, ki po vsej Evropi privablja množice na nepozabno zabavo. Čeprav je zasedba relativno mlada, namreč ustanovljena je bila pred dvema letoma, deluje zelo homogeno in energično.
Glasba Popa Sapke, imenovana Balkan – pop- ska, je v glavnem pod vplivom balkanskih melodij in ritmov in je mešanica ska, pop, punk, reggae glasbe ter tudi tradicionalne ruske glasbe. Njihova besedila so produkt multikulturnega porekla članov skupine in predstavlja zanimivo mešanico angleškega, ruskega, romunskega in gagauškega jezika.

GREEN FROG FEET
21:00, Večerov oder

Skupina Green Frog Feet so nedvomno ena najbolj obetavnih novih skupin. Tarčo zadenejo z dobro pripravljenim nastopom, stilom in pop-punk zvokom. Leta 2005 so prejeli nagrado MTV ROCKZONE za najboljši nov rock band »BEST NEWROCKER 2005« in so nastopali na znanem TRL odru. Leta 2007 so nastopali kot predskupina pevke P!NK v Nemčiji pred 14 000 obiskovalci, sicer pa so nastopali skupaj z mnogimi znanimi in uveljavljenimi skupinami.


TRIO SEMPRE
20:00, dvorana Union

Tri mlade pomurske glasbenice, študentke glasbe, dobitnice številnih nagrad, so združile svoje moči v triu, ki očara s svojo živahnostjo, razigranostjo in umetniškim nivojem. O njih bomo v prihodnosti prav gotovo še veliko slišali. Trio Sempre so Jesica Ropoša, Tadeja Mesarič In Tina Čeh.