Agenda app

Nedelja, 3. julij

NA JURIŠ IN THE MOOD!
21.30,  Glavni oder

Na juriš in the mood! nas bo z glasbo, ki so jo poslušali in izvajali v obdobju boja proti fašizmu, ponesel v takratne vojne čase. V projektu je zbrana glasba predvojnega Pariza, židovske, francoske in italijanske partizanske pesmi, ameriškega swinga do slovenskih partizanskih pesmi (od Boogie Woogie Bugle Boy, Kiss me Good Night, Sergeant Major, Lili Marleen, Remember Pearl Harbor, Je suis swing do Hej, brigade in Na juriš).

Odlični zbor Carmina Slovenica nas bo skozi glasbo protifašističnega sveta pod vodstvom Karmine Šilec zadnjič – projekt je po dveh letih ponovno postavljen posebej za Festival Lent – popeljal skupaj z  vrhunskimi zbori, orkestri in glasbeniki: moški zbori Srečko Kosovel Ajdovščina, Slava Klavora Maribor, KUD Pošta Maribor, Orkester Slovenske vojske, Big band Orkestra Slovenske vojske ter instrumentalisti: Janez Dovč (harmonika), Marko Črnčec (klavir), Saša Olenjuk (violina, kitara), Matej Hotko (kontrabas), Gašper Peršl (bobni), Darko Rošker (tuba). S tem koncertom, na katerem bo nastopilo 300 glasbenikov, bomo počastili 20. obletnico osamosvojitve Slovenije.


THE DOORS EXPERIENCE (AUT)
21.00, Večerov oder

The Doors Experience na odru oživijo brezčasen zvok, prav tako pa tudi revolucionaren šov skupine Jim Morrison & The Doors. Desetletja po smrti Jima Morrisona skupina uresničuje njegovo magično moč. Le redkim je uspelo posredovati edinstven občutek skupine The Doors na svojih koncertih.
Med poznavalci uživa skupina ugled najboljše Doors tribute skupine v Evropi. Za to so zaslužni člani skupine, ki obvladajo svoje inštrumente, dodajo pa še kvaliteten nastop na odru. K temu prispeva tudi nastop Jasona in osupljiva podobnost Jimu Morrisonu. Jason nas prepriča z videzom, gestiko, karizmo, predvsem pa z glasom, brez da bi postavljal dvom Morrisonovo edinstvenost.


GODART LIFE
22.00, Oder Rotovž

»GodArt – live« je najnovejša predstava znanega dinamičnega dua – pianista Jureta Godlerja in violončelista Tilna Artača, ki sta v širši javnosti poznana kot odlična komedijanta, imitatorja in glasbenika. Godarta pri svojem delu združujeta tri temeljna področja zabavništva: GLASBO, HUMOR in ČAROVNIJE. V njunih predstavah smo priča prefinjenemu humorju in iluzijam, ki so vpete v vsebino ter združitvi klasične glasbe s pop-modernim slogom.
Vas zanima, kako se obnašati na koncertu klasične glasbe? Bi radi izvedeli nekaj več o klasični operi in prislunili pravi operni primadoni? Ali si drznete prisluhniti, kako Beatli, Michael Jackson, Britney Spears ali Lady GaGa zvenijo na originalen klasičen način? Vse to in še mnogo več vam razkrije GodArt v svoji novi predstavi.
Godarta: Jure Godler, Tilen Artač


 FESTIVAL ULIČNE PREHRANE ''SLADOLENT''
18.00, 20.00, 22.00 Benetke

Ne zamudite še zadnjih treh kulinaričnih predstav na Festivalu Lent. Letos prvič prikazujemo, kako je lahko ulična prehrana drugačna, bogata, raznolika, okusna, dišeča in postrežena v maniri najboljših chefov.