Agenda app

Pravi doorsovski šov

Lent je sinoči zadonel ob legendarnih rokerskih komadih skupine The Doors in ob 40-letnici smrti Jima Morrisona ob Dravi zbral množico oboževalcev različnih generacij, ki so še vedno navdahnjeni ob njihovi glasbi in njegovih tekstih. Da se prerokba »When the music's over, turn of the lights« (ko je glasbe konec, ugasnite luči) ni izpolnila, je na Večerovem odru poskrbel avstrijski »cover band« The Doors Experience, ki je Mariborčane znova navdušil ne le z dobro glasbo, ampak pravim doorsovskim šovom.

Naporni sobotni noči navkljub je mlado in staro že ob devetih nestrpno čakalo na prve takte rokerskega doživetja. Jason, Klaus, Rene in Gerhard so v prvi polovici koncerta presenetili z jagodnim izborom manj znanih, a nič manj izjemnih pesmi. »Bil sem že na več njihovih koncertih, a so tokrat tudi mene presenetili. Odigrali so same skrite bisere iz zakladnice Doorsov. Ne morem verjeti, da publika ni reagirala,« se je med glasbo zadrl Marko. A to se je kmalu spremenilo.

Ko so zapored odigrali tri večne rokerske epe The End, When the Music's over in LA Woman, se je občinstvo končno razživelo. »Drugi del koncerta bo bolj groovy!,« se je zadrl avstrijski »Jim« James Boiler in kot na ukaz se je množica začela pozibavati, pred odrom pa se je začela prava zabava. Kultni komadi so si sledili eden za drugim, z njimi pa je raslo tudi vzdušje. »Let me sleep all night in your Maribor,« (pustite me spati vso noč v vašem Mariboru), je bila pobožna želja Jamesa in po komadu Soul Kitchen so po skoraj dveurnem šovu le morali z odra. A občinstvo jih je z vzkliki navdušenja in večminutnim aplavzom uspelo priklicati nazaj ter si tako prislužila še »češnjo« na glasbeno smetano z nesmrtnima hitoma Break on through in Light my Fire.