Agenda app

Danes na Lentu (9. julij)

NOVA SLOVENSKA POPEVKA - Papir, Patetico, Bilbi, Neisha
21.30, Glavni oder

V zadnjem letu se je v Mariboru zgodila nova glasbena pomlad, za katero je prav gotovo zaslužno gibanje Nova popevka.  Prvo ploščo ansambla Papir je kritika označila za glasbeni presežek leta, Bilbina uspešnica Hvala za vijolice je že ponarodela in skupina Patetico si je že pred leti ustvarila kultni status. Tokrat se jim bo pridružila še ena najuspešnejših slovenskih glasbenic Neisha, katere največji hiti vsebujejo besedila novopopevkarskega ideologa Roka Vilčnika.
Dobra avtorska glasba, vrhunski izvajalci in Maribor znova s polno močjo na glasbenem zemljevidu Slovenije!


EBO TAYLOR & AFROBEAT ACADEMY (GHA, GER, POL, USA)
22.00, Jazzlent

Sanjsko bi bilo Festival Lent skleniti z nastopom Jimija Hendrixa, Jamesa Browna, Johna Coltranea ali Fele Kutija. A ker to ni mogoče, vam predstavljamo vse naštete v eni osebi: v začetniku, inovatorju, kralju »highlife« in »afrobeat« glasbe. Predstavljajte si zahodno-afriške ritme, ki vam razmigajo črevesje, migotajoča pihala, kitarsko tropikalijo in tradicionalno, a obenem moderno godbo in dobili boste približek zvoka, ki ga že pet desetletij kroji eden največjih še živečih velikanov afriške muzike, Ebo Taylor. 
V živo se je maestro združil s skupino Afrobeat academy, v Berlinu nastanjenimi »afrofunk« prvaki in z njimi posnel nov album na katerem je ukrojil zvok, ki brez sramu zabava in razplesuje občinstvo in je namenjen ultimativnemu zaključku festivala: vašim bokom. 


KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA (USA)
21.00, Večerov oder

Skupina Kokolo je ameriški afrobeat band iz New Yorka, ki jo je leta 2001 ustanovil tekstopisec in producent Ray Lugo. Ime skupine izhaja iz besede, ki so jo v 70-ih uporabljali za Južnoameričane afriškega porekla, ki so poslušali afro glasbo.
Skupina je bila prvotno ustanovljena kot tradicionalen afrobeat ansambel z 14 člani iz vsega sveta. Kasneje so razvili ostrejši zvok, hitrejši ritem in bolj odločne nastope. Izkazali so se tudi pri vključevanju vplivov drugih glasbenih zvrsti. Čeprav običajno pojejo v angleščini, so posneli tudi nekaj pesmi v portugalščini in španščini.
Njihovi odrski nastopi so res nekaj posebnega - pridite in se prepričajte.


PLESNI VEČER
21.30, Tržnica

Zaswingajte v zadnjo lentovsko noč s plesno skupino The Swing Brats. 


PLESNA NOČ
Plesna šola Plesna dimenzija, Plesna izba Maribor, Plesna šola Rolly, The Swing Brats
23.59, Glavni trg

Z
avrtite se v noč na Lentu, v centru mesta …  če vam ni bilo dovolj swinganja na mariborski tržnici, se lahko s Plesno Dimenzijo, Plesno izbo Maribor, Plesno šolo Rolly in The Swing Brats vrtite tudi po ognjemetu.