Agenda app

Danes na Lentu (1. julij)

JINX (CRO)
21.30,  Glavni oder

Jinx so retro pop skupina, ki so zadeli v pravem trenutku s pravo kombinacijo. Vedno bolj nostalgični glasbi sedemdesetih let so dodali le kanček pridiha sodobnosti in s tem osvojili srca mnogih.
Leta 2007 so po nekajletnem premoru Jinx naredili fantastičen come-back z izdajo albuma “Na Zapadu”.
In tukaj so! Z njihovim zadnjim studijskim albumom "Diksilend", katerega lahko, poleg ostalih uspešnic, poslušate tudi na slovenskih odrih.



MATJAŽ JAVŠNIK & IMPROVOKATORJI
22.00, Oder Rotovž

Improvokatorje sestavlja skupina fantov in deklet, ki s svojimi domislicami, humorjem in razgledanostjo presenetijo tudi največje razvajence odrskih umetnosti. Predstava, ki ji usodo kroji publika (predlaga naslove, žanre, osebe ter jim določi karakterje, stanja, napake), preseneča iz minute v minuto, gledalce pa drži v napetosti in pričakovanju ter jih skozi salve smeha pripelje do konca, ki pa si ga niti gledalci niti nastopajoči sploh ne želijo več.
Predstava je s svojo zabavnostjo, presenečenji in pozitivno energijo doživela izjemen odziv publike po vsej Sloveniji.
SPREJMITE IZZIV IN POSTANITE S SVOJIMI PREDLOGI DEL GLEDALIŠČA TUDI VI.



JOHN B (GBR)
23.30, Mladinin oder

Eden vrhuncev Mladininega odra letos!
John B je bodisi čuden maček ali morda samo marketinški genij – dekliški makeup, oblačenje kot v 80-ih, zelo čudna pričeska – kdo bi vedel. Vendar je tudi odličen glasbenik, ki se nikoli ne naveliča eksperimentiranja. Britanski super izvajalec je eden najbolj eklektičnih in unikatnih posameznikov, ki delujejo v današnji elektronski glasbi. S klasikami kot je "Up All Night" je John B razgreval elektronske glasbe željne množice in se uveljavil kot headliner na mnogih festivalih po vsem svetu. S svojo glasbo se vztrajno izmika predalčkanju, zato presega žanre in ga je nemogoče kategorizirati kot enega izmed žanrov, ki so ji sorodni: drum & bass, trance, electro in še nekatere druge. 


FESTIVAL ULIČNE PREHRANE ''SLADOLENT''
18.00, 20.00, 22.00, Benetke

Vabljeni na vznemirljivo ulično kulinarično predstavo Festivala Lent! Ne v Benetkah, temveč na polotoku mariborskih Benetk. Ne na ulici, temveč pod šotorsko kupolo. Predvsem pa, ne pice in čevapčiči, temveč avtorske jedi vrhunskih slovenskih kuharjev in odlična štajerska vina!
Nastopajo:
14 novih jedi, primernih za ulično prehrano (street food) na Festivalu Lent in Evropski prestolnici kulture,
- vrhunska vina šestih štajerskih vinarjev: VINAG Maribor in VINO Štajerska (Dveri Pax, Gaube, Joannes – Protner, Steyer, Valdhuber)
- ulični igralci gledališča Ane Desetnice.
Nove jedi ulične prehrane so za SladoLent ustvarili vrhunski slovenski chefi:
Damjan Fink (gostilna Na gradu, Ljubljana),
- Tomaž Kavčič (restavracija Pri Lojzetu, na dvorcu Zemono, Vipava),
- Tanja Pintarič (gostilna Rajh, Bakovci),
- Ana Roš (Hiša Franko, Kobarid),
- Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice),
- Gregor Vračko (gostišče Denk, Zgornja Kungota)
- in študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem iz Maribora pod vodstvom mentorice Mojce Polak.