Agenda app
09 jul / 21:00 / Večerov oder / Koncert
Kokolo Afrobeat Orchestra
Zbogom Brus Li

KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA (ZDA) 

Skupina Kokolo je ameriški afrobeat band iz New Yorka, ki jo je leta 2001 ustanovil tekstopisec in producent Ray Lugo. Ime skupine izhaja iz besede, ki so jo v 70-ih uporabljali za Južnoameričane afriškega porekla, ki so poslušali afro glasbo.

Skupina je bila prvotno ustanovljena kot tradicionalen afrobeat ansambel z 14 člani iz vsega sveta. Kasneje so razvili ostrejši zvok, hitrejši ritem in bolj odločne nastope. Izkazali so se tudi pri vključevanju vplivov drugih glasbenih zvrsti. Čeprav običajno pojejo v angleščini, so posneli tudi nekaj pesmi v portugalščini in španščini.

Njihovi odrski nastopi so nekaj posebnega, saj spominjajo na rock koncerte, kar kaže na vpliv drugih glasbenih skupin. Od ustanovitve so izdali že ogromno glasbe in sodelovali z glasbeniki, kot so Femi Kuti, Ska Cubano, Tony Allen, U-Roy, Caetano Veloso, Masters At Work, Quantic, Salif Keita, Gerardo Frisina, Baaba Mal, Jazztronik, Zero 7, Afro Celt Sound System, Joe Bataan, Common, The Orb, Eric B & Rakim, ipd.



ZBOGOM BRUS LI (SRB)

Slavko Matic
– Šaka Zuluf (glavni vokal, kazoo), Branislav Smuk – Smuk Fu (kitara, back vokal), Marta Cor – Mar Tai (bobni, back vokal), Kosta Sivacki – KostaBass (begeš, back vokal), Nikola Petakovic – Pe Lee (tamburica, back vokal)

Zbogom Brus Li je punk rock, post punk bend, ki je nastal leta 1992  v Novem Sadu, Vojvodina, Srbija. Skupina kombinira punk rock z vojvodinsko etno glasbo, česar rezultat je edinstveni glasbeni stil, ki je v zgodovini glasbe zapisan kot ''Pankburaška muzika''. Mešanico punk rocka in tradicionalne glasbe iz Vojvodine, člani benda dobijo z igranjem klasičnih rock inštrumentov - kitare in bobnov, skupaj s tradicionalnim vojvodinskim duetom - begeš (tradicionalni vojvodinski kontrabas) in tamburica.

Bend je bil v času med leti 1994 in 2000 zelo aktiven, igrali so predvsem po Vojvodini, Srbiji, državah bivše Jugoslavije in Madžarski. Od leta 2005 so Zbogom Brus Li spet aktivni in do danes so si nabrali kar nekaj koncertne kilometrine (Novi Sad, Vojvodina, Beograd, Skopje, Srbija, Hrvaška, Makedonija, Eurobasket 2005, Exit Festival 2006 in 2008, Dnevi Vojvodine v Istri 2006, Motovun film festival 2007…).

V tej zasedbi se bend znajde tako v polakustičnih vodah (Mednarodni festival uličnih glasbenikov - IFUS 2008, ''Doček jeseni na Salašu 137''…), kot tudi v akustičnih vodah (Prvi mednarodni ''Festival Nove Tamburaške pesme 2008'' – Prva nagrada za interpretacijo in Tretja nagrada za kompozicijo). Zadnjih nekaj let so ZBL redni gostje naših odrov, nastopali so med drugim tudi na Rock Otočcu, Kino Šiški v Ljubljani itd.

Diskografija:
Zbogom Brus Li (1994) – Samizdat
Penk Punk Pink Pank Ponk (1995) – L.V.O. Records
Zlobro (1997) – Tarcus
Hogli – Vogli Rok (1999) – Zmajeve Dečije Igre
Penk Punk Pink Pank Ponk (1999, reizdanje) - B.L.U.E. Sound & Music
Ratatatariteti ! (2008) – Flying Buffalo
Ukleti Salaš (2008) – PGP RTS


www.kokoloonline.com, www.myspace.com/goodbyebrucelee



Video Video