Agenda app
09 jul / 11:00 / Glavni trg / Ulično gledališče

»Popotniki brez povratka«
Teatro Taller de Colombia, COL
Ulična predstava

To je kolektivna drama o prisilni selitvi pregnancev, ki so prisiljeni poiskati zatočišče v oddaljenih krajih, teh, ki morajo na pot, da si rešijo golo življenje, ki bežijo pred nasiljem ter si iščejo boljšo prihodnost, drugačno od lakote ali vojne.

Ti ljudje živijo in umirajo v bolečini, negotovosti in polni domotožja. So pohodniki, ki venomer prihajajo in odhajajo, padajo in vedno znova vstajajo. So preživelci, ki bežijo od smrti, ki jih zalezuje za vsakim vogalom domače dežele.

Exodo je ulična predstava, polna spektakularnih akrobacij na hoduljah, vrtoglavih in tveganih. Obenem pa je Exodo sad zelo osebnega raziskovanja najbolj intimnih  čustev in občutkov.

Igralci poskušajo v sebi odkriti in razumeti šizofreno nasilje, ki kot stigma sledi ljudski vrsti. Ti duhovi, strahovi in ​​sovraštvo so realnost in izvajalci skupaj z občinstvom sodelujejo v ritualu, v katerem jih  poskušajo ozdraviti in se jih osvoboditi.

Exodo pa je tudi vrhunsko vizualno doživetje, z živimi akcijami in slikami, ki napolnijo prazen prostor in ga preoblikujejo s pomočjo magije in poezije. Prizori skupine in posameznikov se prepletajo in tkejo nit predstave, ki vključuje dramo, plesno glasbo in hodulje a obenem vabi občinstvo na razmislek o kolumbijski sedanjosti.


www.teatrotallerdecolombia.com