Agenda app
08 jul / 22:00 / Jazzlent / Koncert, Priporočamo

Trilok Gurtu (bobni, tolkala, zvočila, glas), Carlos Cantini (klaviature, violina, melodika), Johann Berby (el. bas), Roland Cabezas (el. kitara)

Le malokdo se lahko ponaša s tako impozantnim pedigrejem kot tolkalec Trilok Gurtu. Glasbenik od ranega otroštva je že od sedemdesetih let naprej igral z velikani kot so Charlie Mariano, Don Cherry, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Pharoah Sanders, Ralph Towner, Bill Laswell, Pat Metheny, Salif Keita, Angelique Kidjo, Oumou Sangare, Neneh Cherry in tako naprej. Več kot legendarni so seveda njegovi albumi s skupino Oregon in s kitaristom Johnom McLaughlinom. S fuzijo indijske in afriške tradicije ter edinstveno glasbeno naprednostjo pa je že na svojem prvem albumu bil vsaj desetletje pred časom, še preden je sploh nastala skovanka »world music«. 

Mogočna spiritualnost, združena z virtuoznostjo in glasbeno odprtostjo ga dela enega največjih glasbenikov našega časa; njegovo prepričanje, da ustvarja glasbo za ljudi in ne za elite pa vsak njegov nastop pretvorijo v nepozabno doživetje. 

Dodatna vstopnina: 3 EUR.


www.trilokgurtu.net



Video