Agenda app
08 jul / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Husein Šakanović
Zoran Laketa
Vinko Šimek

Husein Šakanović (BIH) 

Iz rodne Bosne ga je pot s trebuhom za kruhom najprej vodila na Hrvaško, od tam pa v Slovenijo. S svojo simpatičnostjo in zmedeno osebnostjo se je hitro prikupil publiki. Husein Šakanović je komik, ki ga odlikuje posebna odrska prezenca. Njegovo pripovedovanje avtobiografskih zgodb je iskreno, celo naivno. Čuden ritem govora in pavze, ki jih Husein že po naravi umešča tam, kjer jih v govoru drugih ni, ustvarjajo dodatno napetost. Napetost, ki jo kmalu sprosti z domislico, ki je včasih splošna in 'ljudska', včasih presenetljivo pronicljiva, včasih pa nadrealna. Čeprav je njegov humor skoraj izključno avtobiografski, ne sloni zgolj na samoironiji. Husein v svoje zgodbe vpleta tako trivialnosti, kot ostro politično in socialno kritiko, kjer se trdno postavi na stran delavca, malega človeka. Vse zavito v naiven, nedolžen in simpatičen paket.

Zoran Laketa (BIH)

Je prvi stand up komik iz Mostarja in je najbolj znan po svoji komediji Znam, za sve sam kriv, ki je bila uprizarjana v zaprtem krogu z zagotovljeno publiko v mostarskem zaporu. Človek s 1000 obrazi vas bo znal s svojo tematiko požgečkati in nasmejati. Delal je kot voditelj in komik v radijskih in TV oddajah, ter na mnogih prireditvah, kot najbolj zanimivo pa bi se dalo izpostaviti Tekmo dojenčkov, ki se je prejšnje leto odvila prvič na Balkanu in vodenje svoje radijske oddaje Brisani prostor. Največ življenjskih izkušenj pa si je nabral z opravljanjem dela kot natakar, ko je spoznal cel kup različnih ljudi in se naučil osnov nekaterih jezikov, kot na primer: češki, slovaški, angleški, italijanski…

S svojim nastopom je dosegel 3. mesto na bosanskem izboru talentov Multi Talent show in se udeležil prvega mednarodnega festivala za otroke Djeca su ukras. 

Vinko Šimek (SLO)

Gremo nazaj v boljše čase,  sicer pa se brez veze daleč prileze – le da imaš prave zveze.

Predstava bo v bošnjaškem in slovenskem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.

 


www.standup.si