Agenda app
08 jul / 23:00 / KMŠ oder / Koncert

Fešta band – velenjski trubači so mlada zasedba, saj so na slovenski sceni štiri leta. Zasedba Fešta band šteje 12 članov in sicer: 4 trobente, 2 baritona, pozavna, bas - helikon, saxofon, klarinet ter boben in drumla, oziroma baterija bobnov in tam-tam.

Člani zasedbe so glasbeno dobro podkovani, saj ima 6 članov že končano Akademijo za glasbo v Ljubljani, trije pa na omenjeni akademiji še študirajo. Ostali imajo zaključeno srednjo glasbeno šolo v Velenju.

Repertoar obsega približno dve uri programa brez vmesnih premorov. Igrajo veliko zvrsti glasbe, na primer domače skladbe (Golica, Slovenija od kod lepote tvoje, Židana marela, Rozamunda, Roblek ...), rock skladbe (Walking on sushine, Y.M.C.A., Proud Mary, Smoke on the water, Sex bomb …) in pop skladbe (Ne spavaj mala moja, Love is in the air, Hajde da ludujemo …). Poseben del repertoarja pa zasedajo južne skladbe, kot so Za beograd, Djurdjev dan, Kalašnikof, Zmija i žaba, Lane moje, Užićko kolo, Caje sukarije Mesečina, Odpisani, Jugoslavija….

Na festivalu v Dravogradu, kjer se je odvijalo tekmovanje za igranje v Gući 2008, so premagali vso konkurenco, vendar pa se zaradi nepredvidenih obveznosti članov festivala Guća niso mogli udeležiti. V letošnjem letu so 'vajo' ponovili in ponovno osvojili prvo mesto ter se udeležili festivala Guća, kjer so igrali  na glavnem odru Guće z svetovno znanim trubačem Bobanom Markovićem.


festa-band.com



Video