Agenda app
08 jul / 19:00 / KMŠ oder / Lutkovna predstava

Lutkovni Krožnik Srednje šole Slovenska Bistrica

Lutkovno – gledališka predstava z delovnim naslovom ABS URD OFO BIJA nastaja kot zaključna produkcija triletnega izobraževanja v okviru Gledališko lutkovnega »Krožnika« srednje šole Slovenska Bistrica. Protagonisti predstave so skozi program predelali vse aspekte lutkovnega ustvarjanja zato jim je bila pri  letošnji predstavi povsem prepuščena vsebina, likovnost, lutkovna tehnologija ter žanr. Ker je skupina generacijsko tik pred maturo, ne preseneča naslov, ki izraža strah pred prihodnostjo, ter absurd njihove bodoče vloge v sodobnem načinu življenja. Pred njimi, so torej strahovi, ki se skozi prizmo gledališča razraščajo v fobije

Tako se skozi minimalistične in na trenutke ekspresionistične lutkovno - igrane prizore v »žlahtni maniri« Beckettovega  Konca igre pred očmi gledalcev gradi svet, ki je oropan človeških vrednot, svet v katerem se konkretnost živega pomeša z abstraktnostjo lutkovnega, produkt pa je združena, vseobsegajoča kritika in hvalnica življenju, katerega starejši gledamo z druge strani generacijskega prepada.

Ta aspekt daje predstavi aktualnost, za inovacijski pristop in izvedbo poskrbi Lutkovna skupina Zrnca, ki je v večletnem delovanju znana po raziskovalnem in inovativnem delu, povezovanje tradicije lutkarstva z teatrom absurda pa je v slovenskem lutkovnem prostoru še tako neraziskana tema.


www.koruznozrno.com