Agenda app
07 jul / 22:00 / Jazzlent / Koncert, Priporočamo

Emile Parisien (saksofoni), Munir Hossn (kitare), Thierry Eliez (klaviature), Alioune Wade (el. bas),  Paco Sery (bobni), Aziz Sahmaoui (tolkala, glas), Jorge Bezerra (tolkala)

Joe Zawinul je bil eden najbolj legendarnih, vizionarskih in vplivnih instrumentalistov in glasbenih vodij, kar jih je v jazzu sploh bilo. Njegova smrt v letu 2007 je zapustila v glasbenem svetu veliko luknjo, ki je nikdar ne bo moč zapolniti - a če je kdo tega sposoben, so to edino The Syndicate: originalna skupina, ki jo je sam Zawinul izbral kot gonilo svojih inovativnih in nadžanrskih glasbenih snovanj po tem, ko je sredi osemdesetih let razpustil Weather Report.

Na ekskluzivnem slovenskem nastopu, natanko ob rojstnem dnevu Joe Zawinula, bo izvirna postava sindikata dokazala, da jih je Zawinul (i)zbral ne le zavoljo tega, ker so vsi po vrsti virtuozi svojih glasbil, temveč tudi zato, ker na edinstven, le Zawinulu lasten način prispevajo zvok k celoti skupine. Prav zaradi Zawinulove brezčasne vizije se je kolektiv odločil nadaljevati njegove sanje in delo - kaj več kot to, pa si danes ni moč želeti.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.zawinulonline.org



Video