Agenda app
07 jul / 21:00 / Večerov oder / Koncert

Vesna Zornik (glavni in spremljevalni vokal), Polona Janežič (klavir, spremljevalni vokal, hammond orgle, tolkala), Boštjan Gombač (klarinet, sopran saksofon, trobenta, tolkala, spremljevalni vokal, teremin, žvižg, glasbena skrinjica), Tibor Mihelič Syed (bas kitara, spremljevalni vokal, drumla), Boštjan Narat (kitara, ukulele, spremljevalni vokal), Robert Rebolj (bobni, tolkala)

V skladu z osnovno zavezo svojega delovanja se Katalena v svojih ustvarjalnih iskanjih še vedno nanaša na slovensko ljudsko dediščino, h kateri pa tokrat pristopa na malce drugačen način. Album Noč čarovnic je tako v prvi vrsti zgodba, ki jo Katalena spleta okrog svoje izkušnje in videnja tistega, kar smo včasih imenovali coprništvo.
Je zgodba o norosti, približevanju in prestopanju meje, zgodba o ljubezni, izgubi, iskanju, bolečini in sreči. Po drugi strani pa je Noč čarovnic neke vrste laboratorij, v katerem Katalena svoje avtorsko delo sooči ne samo s slovensko ljudsko muziko, pač pa tudi s poezijo, predvsem seveda tistih slovenskih pesnic in pesnikov, ki so se sami napajali pri motivih in ritmu ljudskega pesništva. Na plošči so tako med drugim našle mesto tudi štiri uglasbitve pesmi Svetlane Makarovič, ena Gregorja Strniše, vlogo inspiracije glasbenih iskanj je odigral tudi Dane Zajc, malo pa so se člani Katalene k pisanju pripustili tudi sami. Na albumu sodelujeta tudi dva glasbena gosta, in sicer Neca Falk in Jani Kovačič.
> Za zvočno podobo albuma sta poskrbela Blaž Celarec in Marko Turel, za oblikovanje Ivian Kan Mujezinović za fotografije pa Luka Kaše.

 


www.katalena.net



Video