Agenda app
06 jul / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
Mint
Malek
DeeSee DJ

MINT
(Kinetic Netlabel)

Grega Jaklin, nočnim ptičem bolje znan kot DJ Mint, je predstavnik zlate generacije ustvarjalcev elektronske glasbe, ki s svojim edinstvenim minimalističnim slogom in tehnično izpiljeno prezentacijo že precej let navdušuje po slovenskih in tujih plesiščih. Je mojster produkcije in promocije ter ustanovitelj glasbene založbe Kinetic Netlabel. V svoji divji karieri nočnih podvigov je sodeloval že s številnimi producenti in DJ-ji iz domovine in onkraj naših meja. V zadnjih letih je ob perfekcioniranju oderskega nastopa vztrajno pilil tudi svojo virtuozno žilico in obljublja edinstveno popotovanje v svet minimalne elektronike.



MALEK
(Enter Label, Material Touch)

Malek je že vrsto let na domači kakor tudi tuji sceni in producira elektronsko glasbo, ki jo  vrti po številnih klubih. Doslej je svojo glasbo izdajal pri različnih tujih založbah, trenutno pa sodeluje s švedsko Enter Label, kjer je izdal najnovejši album Solid Ground. Njegove sete in komade zaznamuje ambivalentnost udarnih ritmov in prefinjenih melodij. Njegov elektronski glasbeni repertoar sega od minimala do techna in tech-housa.

V svet glasbe ga je že v otroških letih popeljal oče, ki je imel od nekdaj poseben, avdiofilski odnos do glasbe in je med drugim strastni zbiratelj plošč glasbenih ustvarjalcev iz 80-ih. Zato se je Malek najprej podal v svet roka in skupaj s prijatelji ustanovil punk rok band, kjer se je naučil igrati kitaro, bas kitaro in ustvarjati hitre ritme na bobnih. Po petih letih igranja so posneli album, ki se je prodajal celo na Japonskem.

Potem se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Prijatelj ga je peljal na techno party, ki mu je odprl popolnoma nove glasbene perspektive. Digitalno ustvarjanje glasbe ga je prevzelo in njegov instrument je postal računalnik, počasi pa je začel urejati tudi lasten domači studio. Kot veliko DJ-jev iz tega obdobja, se je najprej vrgel v techno, nato pa postopoma preklopil na bolj globoke in blage tone minimala. S svojimi prijatelji je odprl podjetje Material Touch, ki redno sodeluje s številnimi slovenskimi DJ-ji ter nastopa doma ter v tujini. 



DEESEE DJ

Ljubezen do elektronske glasbe, ki jo goji že od otroštva, je začel nadgrajevati že pri 14. letih, ko je poprijel za mešalno mizo in prve plošče. Svoje navdušenje nad mešanjem različnih sekvenc bass linij je odkril v house glasbi, kjer tone v underground sceno z svojim progressive stilom, energičnim nastopom in divjimi ritmi.

"Prečudovito je, ko se dejansko prepustiš glasbi, da te ponese visoko v neznan svet, poln pričakovanja.. Užitki, ki jih občutiš na tisti strani, so občutki sreče in zadovoljstva, ko dejansko čutiš ritem in ga vidiš kot kristalno jasno sliko - kot film, ki ga pesem predvaja. In te zgodbe se prepletajo med sabo v prečudovito celoto s srečnim koncem." pravi DeeSee. Če ne poznate poti, sledite njegovim ritmom in prišli boste na cilj. 


soundcloud.com/kinetic-netlabel

www.facebook.com/EnterLabel

soundcloud.com/deeseedjay