Agenda app
06 jul / 22:00 / Oder Rotovž / Komedija

Igrajo: Alenka Tetičkovič, Dario Varga, »posebni gost« Boštjan Novak
Tekst in režija: Dario Varga
Zadnji tango je komedija, ki na satiričen in aktualen način obravnava probleme današnje družbe.
Franja in Debevc po štirih letih življenja v bolnici pristaneta v kuhinji gostilne. Franja stroške bivanja v gostilni kompenzira s čiščenjem in delom v kuhinji. Debevc se prehranjuje z ostanki hrane, nato pa je povišan v art direktorja. Režira predstavo, ki se izkaže za ... USPEŠNICO!
Obuditev likov, sestre Franje in Debevca iz Naše male klinike.
Naša mala klinika se je namreč zaključila, ko je Debevec čudežno ozdravel in ker je bil kot edini pacient klinike odpuščen, so se vrata NMK za vedno zaprla. Tako sta Franja in Debevec pristala na cesti in tukaj se začne zgodba predstave.
Predstava je torej nekakšno nadaljevanje Naše male klinike. Ko pristaneta Franja in Debevec na cesti, se obrneta na Novaka, ki je nekoč obiskal Našo malo kliniko zaradi težav s hemeroidi. Z Debevcem sta si tam delila sobo in izmenjala kontakte. Brezdomna Franja in Debevec sta se tako spomnila nanj in se v njegovo gostilno zatekla po delo in bivalni prostor. Novak sestro Franjo zaposli kot kuharico in čistilko, Debevca pa kot organizatorja predstav v svojem gostilniškem teatru. Debevec organizira najrazličnejše predstave, ki pa niti slučajnoniso uspešne….. Na koncu naj bi vsakemu le uspelo…
Zgodba, ki nasmeje pa ima tudi izjemno ganljiv zaključek predstave kot likov Franje in Debevca. S predstavo se namreč Dario Varga in Alenka Tetičkovič poslavljata od svojih vlog, od Franje in Debevca.
Trajanje predstave: 75 minut

Dodatna vstopnina: 3 EUR