Agenda app
05 jul / 20:00 / Oder Rotovž / Komedija

Nika Vipotnik (pevka), Kristijan Guček (igralec), Tomislav Tomšič (igralec), Joži Šalej (pianist)

Totalno odbite pesmi in legendarni skeči!

Glasbeno-gledališka komedija, performans za štiri norce in ravno prav preudarno publiko !

Maksimalna zabava in  krohot sta stalnici, ki spremljata britansko skupino komikov, znamenitost  MONTY PYTHON, ki že 40 let obnoreva svet in nove generacije. Nika Vipotnik, Joži Šalej, igralca Kris Guček in Tomo Tomšič, so slovenski Monty Python. Režiserka Tijana Zinajić, ki pozna čudežno formulo za uspešno komedijo ( 5 žensk.com), je predstavo oblikovala. Prevedli so znane pesmi in skeče, ki pa v slovenščini ne izgubijo humornosti, nasprotno: dobijo novo, »našo«  dimenzijo.

Premiero so postavili v Cankarjev Dom v Ljubljanani 8. marca 2010, od takrat predstava z velikim uspehom gostuje po vsej Sloveniji in zamejstvu. Videli jo boste v abonmajih naših gledališč in kulturnih domov… od Mladinskega abonmaja v CD v Lj. do Dnevov komedije v Celju … Postavitev omogoča izvedbo v vsakem prostoru, tudi na prostem; primerna je za vsako priložnost, za staro in mlado.

» …živlejne je en šit, zmeraj si u rit,
lajf je smeh in smrt je štos, že skoz! 
Dej izšpukn kar te pizdi, ne žveč, rajš si zažvižgi,
sej ni slabo, še slabš bi lohka blo zato poglej  življenje s svetle plati…«
Monty Python, Spamelot

DOLŽINA PREDSTAVE : 1h 20min

 

KRITIKA (Mladina)
Monty Python za Slovence - projekt za tri norce in ravno prav preudarno publiko - je na odre postavila operna sopranistka Nika Vipotnik, premierno pa so ga uprizorili letošnjega marca v Cankarjevem domu. V predstavi so predstavljene odbite pesmi (Always Look On The Bright Sight Of Life, The Lumberjack Song, Sit On My Face, I Like Chinese ...) in legendarni skeči razvpite britanske skupine komikov, ki je svoj veličastni pohod z Letečim cirkusom Montyja Pythona začela 5. oktobra 1969 na BBC. Slovenski izvajalci so v slovenščino prevedli sedemnajst songov, vmes pa postrežejo s skeči in z drugimi genialnostmi.

Na odru so se Niki pridružili odlični pianist in aranžer Joži Šalej ter igralca Kristijan Guček in Tomislav Tomšič, ki tudi pojeta. Predstavo je režirala Tijana Zinajić, songe pa sta v slovenščino prepesnili Nika-Laja in Damjana Kenda Hussu. Slednja je o nastajanju predstave za tednik Mladina povedala: “Če bi nasedala splošnemu prepričanju, da je slovenščina trd in okoren jezik, in zraven pritehtala še ‘obligacije’ melodije, ritma in rime, bi me bilo neznansko strah prevajanja songov Montyja Pythona. Z izkušnjami s pisanjem na glasbo in ob skupnem trudu z Niko pa je bilo vse skupaj velika skleda smeha in zabave. Sploh na vajah, ko so tudi Joži, Kris in Tomo ‘pripilili’ kakšno ‘ubrisano’ dopolnitev. Sporočila Pythonov so ostala neokrnjena, sočna in zvočna, ne izgubljajo ostrine in humorja. Morda prav na račun prevoda pridobijo nov kanček smešnosti, denimo, v slogu - to se pa dobro sliši tudi po naše!"


Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.