Agenda app
04 jul / 20:00 / CENTER MESTA / Ulično gledališče

Elodie & Mathurin

Pohodna predstava

Ženska in moški se srečata na ulici in med njima se vname ljubezen na prvi pogled. Zazrta drug v drugega se vrtita in se slečeta in se zvedavo ogledujeta ... Ali pa sta mogoče ljubimca in je vse samo igra, v naprej dogovorjen zmenek… Razen če nista dva, ki sta se srečala po dolgih letih ločitve ... A ni veliko časa, da bi o tem razmišljali, saj sta že bosa in samo v spodnjem perilu…

In začne se zasledovanje, v katerem se izmenoma spogledujeta, zavračata, zapeljujeta, dražita, ritualno paradirata ... Vse skupaj je lahkotno raziskovanje nedolžne ljubezni, nekje med odtrganim, smešnim in resnično blaženim.

Predstava je nekakšno seciranje ljubezni, ki ga podpirajo interakcije z arhitekturo, z urbano topografijo in s tokom mimoidočih. Njen namen ni šokirati mimoidočih ali poudarjati lepote teles, ampak priklicati območje utopične ljubezni v gibanju. Gledalci so vpeti v igro zapeljevanja med ljubimcema, ki na ulici igrata, kot da bi bila v svoji spalnici.

Utrinek nežne in presenetljive poezije, ki govori o intimnosti, strasti, ljubezni in krhkosti ustvarjen na osnovi lastnih doživetij, dokumentarnih filmov o živalskih svatbenih plesih in spisa Rolanda Barthesa Fragment d’un discours amoureux.

Predstava je nastala v Ljubljani, marca 2010 v okviru delavnice Mostovi, s Craigom Westonom (The Primitives) in kasneje v centru Lieux Noir v mestu Sete v Franciji, pod skrbnim očesom Pascala Lardareta ( Cie Cacahuete) in Erica Burbaila (Cie 12 Balles dans la Peau).