Agenda app
04 jul / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
Deepe
Luka Tavčar

DEEPE 

Mariborski DJ Deepe je svojo kariero pričel pred desetimi leti v sklopu hip-hop dvojca s legendarnim Eyeceeyou-jem. Kmalu je pričel odkrivati nepotešljivi apetit po drum’n’bass glasbi, zaradi česar je zapustil duet in se osredotočil na nove projekte. Veliko časa je posvečal scratchanju in turntablističnim prvinam ter dopolnjeval svoje drum'n bass sete z izbranimi zvoki in ritmi. Nastopal je med drugimi v Gustavu, ljubljanskem SubSubu in klubu K4 ter si ustvaril krog zvestih navdušencev. Slovi predvsem po perfekcionistični kvaliteti izdelave setov ali mixev, ki so vedno posneti v enem kosu brez nasnemavanja in montaže, v zadnjem času pa je njegovo pozornost pritegnil tudi dubstep. Sam pravi, da njegova DJ-ska in producentska pot še zdaleč ni končana, temveč se v bistvu še niti ni prav začela, medtem pa nekateri že nevzdržno čakajo na izid albumskega prvenca.



LUKA TAVČAR

Luka ni tipični DJ, ki bi sestavljal sete iz glasbe drugih in jo vrtel iz gramofonov in vinilk, ampak svoj nastop utemeljuje na avtorskih komadih, ki jih predvaja neposredno iz računalnika, v smiselno celoto pa jih povezuje s pomočjo midi klaviature. Tako se ponaša z velikim kreativnim potencialom in svojstvenim nastopom v živo, saj elektroniko povezuje tudi s svojim bobnarskim znanjem. 

Prihaja iz Kranja, z glasbo pa se je začel ukvarjati pri petnajstih letih, ko je nastopal kot bobnar v metal bandu. Kasneje ga je začel zanimati vedno širši glasbeni spekter, predvsem elektronika in elektronski bandi, aktivno pa se je v produkcijo lastne glasbe vrgel pred več kot pol leta. V svetu elektronike ga je najbolj prevzel drum'n'bass, rad pa se poigra tudi z disko podlagami in melodijami. 


www.myspace.com/djdeepe

www.myspace.com/lukatavcar