Agenda app
03 jul / 18:00 / Oder Park doživetij / Gledališče

Režija in izbor glasbe: Iztok Drabik
Scenografija: Roza Peternelj
Kostumografija: Irena Pajkić

Igrajo: Martin Lunder, Gašper Murn, Urša Bobnar, Julio Gulan, Jan Bertoncelj, Liza Stanovnik, Onia Brank Pečko, Špela Bobnar

KD Loški oder, Škofja Loka

Zgodba o dečku Netku, ki zaradi zavračanja najbližjih misli, da je neprivlačen, in se počuti osamljenega. Po pomoč se zateče k magnetologu Albertu, ki ga namagneti, in Netek postane Magnetek. Zdaj je Magnetek tako privlačen, da se na sprehodu po ulici nanj dobesedno nalepijo bahavi ptič nergač, prebrisan tat, sumničav in ne najbolj spreten policaj, arhivski strah, ki se namagnetene procesije neznansko ustraši in stroga tovarišica, ki vidi svoje poslanstvo v tem, da otroke usmerja, vodi, nadzira, gnete, plemeniti in z znanjem siti - seveda jih predvsem sekira! Ko srečajo prikupno Ljubico, je Magnetek razočaran, ker deklice pač ne privlačijo bahavi in domišljavi fantje, ki se grejo trapaste igre. Magnetologa Alberta zato prosi, da ga razmagneti. Zaljubljeni Netek se zdaj Ljubici približa bolj preprosto in iskreno, brez znanstvenih izumov, kar privede do njune medsebojne privlačnosti.

Igra je tekstovno zelo bogata, polna besednih iger in zato zanimiva otrokom z že dobro razvitim govorom. Hkrati pa ponujajo liki, polni karakternih lastnosti in vsak s po vsaj enim songom, gibalno in zvočno pisano uprizoritev, privlačno tudi najmlajšim. 


www.kd-loskioder.si/magnetni.htm