Agenda app
02 jul / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Aleksandar Perišić
Dušan Tomić
Žan Papič
Dapach
Srđan Jovanović
Lucija Ćirović
Mirza

Tajni dokumenti, misterija in zgodovina kanabisa v novi luči! Kako je konoplja vplivala na svetovno zgodovino?

Aleksandar Perišić (SRB)

Aleksandar Perišić je brez smisla za kar koli drugo, kot za humor. Z odliko je končal gimnazijo v Kraljevu, nato pa še pravno fakulteto, kjer je veljal za enega boljših študentov. Je otrok staršev intelektualcev, čeprav bodo sami rekli, da so ga našli nekje na poti. Po nacionalnosti – toleranten. Je igralec gledališča Kraljevo od leta 1998 in poliglot, ki zna izreči OK v sto svetovnih jezikih. Glede na to, da je izobčen iz že devete stranke, je postal apolitičen. Po seksualni opredelitvi – sumljiv. Seka drva že od sedmega leta. Zbira številke policijskih značk vseh policistov, ki so ga kdaj koli legitimirali in trenutno drži Guinessov rekord. Z obtoženim ni v nobenem sorodstvenem odnosu.

Dušan Tomić (SLO)

Stand by komik, ki svoje misli zbira v posebnem predalu podobnemu majhni črni luknji. Sam sebi nasprotuje, ker razmišlja trezno, trezne glave pa nima nikoli.Vsem sporoča naj bodo v cvetju. Če pa ne, pa vsaj v rožicah!

Žan Papič (SLO)

Mladi komik, ki je lani po 10. letih prenehal z nogometom in je letos bruc filozofske fakultete, program filozofija. Če to ni ekstrem levega in desnega pola možganov, potem je gravitacija momentalni pojav, ki traja večno. Vse to in še več z Žanom Papičem.

Dapach (CRO)

Rodil se je zelo majhen. Od otroštva je bil čudežni otrok, kar se je kasneje izkazalo kot resnično-hoditi se je naučil pri šestem, govoriti pa pri trinajstem letu. Prihaja iz zagrebške Dubrave in je nežni deček. Slikar, bloger, plesalec, kolesar, uživalec glasbe, 'begunec' na podeželje, samski…še kaj? Med pohajkovanjem po zelenih predelih rodne Dubrave, pa tudi sveta, je razvil svoj pogled na realnost. Ravno zaradi te neobičajne percepcije stvari okrog sebe ga pogosto vprašajo 'Kaj briješ!?' Na kar venomer odgovarja: 'Glavo in jajca!'

V Ameriki so ga klicali 'Crazy son of a bitch', v Španiji 'El Loco', na hrvaškem pa ga ni nihče klical. Prišel je sam. Dapach govori o življenjskih strahovih in potovanjih širom sveta. Mnogo tega mu ni jasno, nekaj pa mu je še pre-jasno! In ravno temu s svojim kazalcem izbija oko!

On je pripovednik, in to odločen! Vseeno pa zelo pogosto njegova pripoved konča na nekem popolnoma drugem mestu in času v odnosu z začetno obliko zgodbe. Ne bo vas zapustil 'ah'! To bo bolj podobno 'uh' ali celo 'joj'! Nekateri bodo začeli verjeti v Jezusa. 

Srđan Jovanović (SRB)

Srđan Jovanović se je rodil leta 1979 v Beogradu, kjer je na Akademiji umetnosti tudi diplomiral. Igralske izkušnje si je med drugim nabiral v skupinah Atelje 212 in Bitef teater. Igral je tudi v celi vrsti filmov in televizijskih produkcij. Leta 2009 se je odločil za zelo drzno potezo, in sicer osvojiti popolnoma nov žanr, v katerem se še ni preizkusil. V stand up komediji se predstavi z imitacijami, bizarnimi zgodbami in razmišljanji o odnosih med spoloma, politiki, medijih in še o čem, pri vsem tem pa dokaže izjemen talent za to zvrst.

Lucija Ćirović (SLO)

Ne zna skuhat kamnov do mehkega, ne zna z laksom lovit rib, ne zna z nogo potegnit vode na veceju, ne zna glave stlačit skozi rešeto, ne zmore dvignit fičkota in ne zna priti iz Ljubljane v Maribor skozi Rim. Zna pa zato mikrofon uporabiti kot orožje za smeh. In njeno bojno polje bo že četrtič oder festivala Lent. Vojaška strategija pa stand up.

Mirza (SLO)

Mirza ne ve sicer kaj dosti povedati o sebi. Pravi da je na svetu veliko sranja in da je njegov hobi zapakirati to sranje, ter ga podariti publiki. Publika to velikokrat sprejme s takim navdušenjem, da vsakič po nastopu sam čuti precejšnje olajšanje. Drugače rad pleše tudi balet, ker se zelo dobro počuti v družbi ljudi, ki radi nosijo pajkice…piruete še ne zna, ampak važno mu je da se imajo lepo…V posteljo hodi spat s ping pong loparjem, vendar vzroka temu še ni odkril. Svetu pa želi sporočiti da za Savo dobiš lepšo barvo kot pa v solariju.

 

Predstava bo v slovenskem, srbskem in hrvaškem jeziku.

Za ogled predstave potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.

 


www.standup.si, dapach.com