Agenda app
02 jul / 16:00 / Kino Udarnik / DJ večer

PMP a.k.a. Party Monster Party/Performance/People

»WE ARE THE ARTISTS ... WE ARE THE MONSTERS ...WE ARE THE FUTURE..!«
PMP je zasedba treh vsestranskih kreativcev iz Maribora, ki jih žene nepotešljiva strast po umetnosti vseh vrst, predvsem po ustvarjanju novega, šokantnega, podzemnega.

»Smo N., S., M. - Neue Slowenische Monsters (Nove slovenske pošasti), naše korenine pa prihajajo globoko iz subkulturnega podzemlja,« se predstavljajo PMP-ji.

Proslavljajoč duha skupine Praxis: »Demolish Serious Culture (uničimo resno kulturo)«, naznanjajo svoj namen izpostaviti vrsto tem, predvsem pa dejstvo, da je od družbe vsiljeno hierarhijo umetnosti mogoče in potrebno agresivno postavljati pod vprašaj in na preizkus. S tem so na dobri poti k predrugačenju miselnosti, ki stoji za takšno umetnostjo, in k spodkopavanju njene hegemonije v sodobni kulturi, saj je ta hegemonija odvisna predvsem od nevprašljivosti nje same kot superiorne forme znanja.

PMP se ob tem poglablja tudi v vrsto problemov okrog vprašanja identitete. Sodobno osredotočenost na identiteto umetnika in družbene ter administrativne prakse, ki jih mora posameznik prebroditi, preden je prepoznan kot identiteta, PMP demonstrira kot splošen odmik od užitka igre in stimulacije, odmik, ki prek kodifikacije vodi v zapor »realnega«.


www.facebook.com/profile.php