Agenda app
02 jul / 22:00 / Oder Rotovž / Komedija

Režija: Boris Kobal
Igrajo: Leopold Pungerčar, Aljaž Godec / Simon Mlakar, Nika Per / Meta Černe, Mojca Lavrič / Lili Bačer Kermavner, Damjan Kolovrat, Marko Skok, Samo Ravnikar, Pika Mihelič
Asistentka režije: Tatjana Peršuh
Prevod: Alenka Bole Vrabec
Scenografija: Ana Rahela Klopčič
Kostumografija: Boris Kobal, Tatjana Peršuh
Asistent kostumografije: Bojan Vister

Zbudi se, Katka je zgodba o družbi zrelih moških, ki si ob odsotnosti žene in tašče enega od njih, v njegovem stanovanju želi privoščiti malo zabave. Pod pretvezo, da bodo snemali prizore za umetniški film, v svojo družbo zvabijo nadobudno mlado igralko, ki jo skozi »scenarij« hočejo pripraviti do tega, da bi jim uprizorila neke vrste striptiz.

Žal dekle od predhodnega »nalivanja« z viskijem strašno zaboli glava, zato mora pred snemanjem nujno vzeti aspirin – in to ne samo ene tablete pač pa kar več, za katere pa se kmalu izkaže, da so taščine uspavalne tablete. S striptizom torej ni nič, da bi bila nesreča še večja, pa se kmalu vrneta tudi žena in tašča.

Kar naenkrat je trdno speča Katka v stanovanju seveda odveč in treba se jo je čim prej znebiti. Toda kako?

Vprašanje na katerega lahko odgovorita le taka preizkušena komedijska mačka kot sta že omenjeni avtor Milan Grgič in režiser predstave Boris Kobal, ki poskrbita za predstavo polno sproščujočega smeha in humorja, ki bosta med publiko odmevala še dolgo po zaključku predstave.

Dodatna vstopnina: 3 EUR


www.sentjakobsko-gledalisce.si